Reisverzekering

Reisverzekering wintersport skivakantie luxe waarschuwingsbord sneeuw

Als je op vakantie gaat mag een goede reisverzekering niet ontbreken. Ook raden wij jullie aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.
WintersportDeluxe werkt samen met ASR (voorheen De Europeesche, welke in april 2023 is overgenomen door ASR)

Reisverzekering

Met het afsluiten van een reisverzekering krijg je hulp van de alarmcentrale bij pech op reis, via de Hulplijn. Ook zijn eventuele gemaakte (medische) kosten in het buitenland gedekt als de zorgverzekeraar deze kosten niet vergoed. Denk hierbij aan zorgkosten, verblijfskosten en repatriëring. Bagage, geneeskundige kosten, rechtsbijstand, eventuele sportuitrusting, geld en een (zaak)waarnemer zijn mee te verzekeren. Vergeet ook de wintersportdekking niet!

Er is keuze uit 3 dekkingen: Basis, Comfort en Optimaal
Kinderen tot vijf jaar zijn gratis meeverzekerd.
Kies voor een kortlopende verzekering als je één keer per jaar op vakantie gaat.
Bij meerdere vakanties per jaar is een doorlopende verzekering vaak voordeliger.
Kortlopende reisverzekering vanaf € 2,67 per persoon per dag*
Poliskosten € 3,50

* Gebaseerd op Basisdekking Europa inclusief personenhulp, bagage, geneeskundige kosten, ongevallen- en wintersportdekking. 

ASR verzekeringen

Annuleringsverzekering

Als je vakantie niet door kan gaan en je hebt een annuleringsverzekering afgesloten, dan is de reissom verzekerd, indien je een geldige reden hebt tot annuleren. Denk hierbij aan ernstige ziekte en overlijden. Deze verzekering dient binnen 7 dagen na boeking te worden afgesloten. Dan zijn bestaande ‘kwalen’ ook meeverzekerd. Het is mogelijk om deze verzekering na het termijn van 7 dagen na boeking af te sluiten, echter dan dekt de verzekering alleen nieuwe gebeurtenissen en kun je niet annuleren voor bestaande ‘kwalen’. Ook kun je een beroep doen op de annuleringsverzekering als je eerder moet terugkeren van vakantie door een verzekerde gebeurtenis. Dan krijg je een vergoeding voor de niet-genoten reisdagen.

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering wordt berekend op basis van een percentage van de reissom. Hoe hoger de reissom, hoe interessanter een doorlopende annuleringsverzekering wordt.

Annuleringsverzekering: 5,5% van de reissom
Allrisk annuleringsverzekering: 7% van de reissom
21% assurantiebelasting, welke wordt berekend over de premie
Poliskosten € 3,50