Via Lattea

Via Lattea Frankrijk WintersportDeluxe photo CGH Résidences & Spas d'Altitude

Dit onbekendere skigebied is wat verder gelegen dan de meeste bekende skigebieden in de Franse Alpen. Mocht je een nieuwe ervaring willen opdoen, reis dan af naar de zuidelijke Alpen. Vlak bij Briançon en dichtbij de Italiaanse grens: Montgenèvre - Via Lattea. Dit skigebied heeft maar liefst 410 pistekilometers en biedt je de mogelijkheid om in één dag in 2 landen te skiën. Het hoogste punt ligt op 2823 meter hoogte. Via Lattea (of Voie Lactée in het Frans) kent 6 skistations, waaronder Montgenèvre in Frankrijk en Sestriere in Italië. Er is 20 km groene, 76 km blauwe, 220 km rode en 84 km zwarte piste te ontdekken.

Plattegrond Via Lattea Montgenevre Frankrijk

Dit is een leuk skigebied voor beginners en families met kinderen. Er zijn veel (makkelijke) groene en blauwe pistes, deze liggen vooral boven Montgenevre. In het Italiaanse gedeelte van Via Lattea vind je meer rode en zwarte pistes. Ook de ervaren skiërs kunnen hier hun hart ophalen. Tochten skiën en off-piste skiën behoort hier ook zeker tot de mogelijkheden. Via Lattea is een sneeuwzekere skibestemming. Een dagje geen zin om te skiën? Er worden diverse bijzondere activiteiten aangeboden. Neem een aperitief in een Mongoolse yurt of neem wat hoogte en bewonder het skigebied vanuit een luchtballon. Probeer de Big Air Bag en de Monty Express: een meer dan 1400 meter lange afdaling per slee vol plezier voor groot en klein!

Montgenevre Via Lattea Frankrijk

Montgenevre

Het charmante skidorp Montgenevre is gelegen op 1800 meter hoogte in het skigebied Via Lattea. Dit skigebied biedt 410 kilometer aan pistes voor alle skiniveaus. Dit skidorp heeft zijn authenticiteit weten te behouden. Er is een kerk, een school en een centrum met winkeltjes, een postkantoor, bank en een medisch centrum. In de diverse restaurants kun je heerlijke lokale specialiteiten uitproberen. De (rustige) apres-ski en de activiteiten die worden aangeboden zijn ook zeker een trekpleister. Ontdek de Luge Monty Express: een rodelbaan met afdaling van 1400 meter (de langste van Frankrijk)

Klik op de button voor alle accommodaties