Mont Blanc

Mont Blanc Frankrijk

Kies je voor de skipas Mont Blanc Unlimited, kun je skiën in Chamonix Mont Blanc & Evasion – Mont Blanc, Verbier en Courmayeur. In zowel Frankrijk als Zwitserland als Italië! In totaal heb je dan 885 pistekilometers tot je beschikking (waarvan de helft rode pistes, 432 km) Zeker voor de ervaren skiërs een aanrader. Vanuit het centrum van Chamonix brengt de kabelbaan Aiguille du Midi je in 20 minuten naar de Haute Montagne op 3842 meter hoogte. Je hebt een adembenemend uitzicht op de Mont Blanc. Vanaf de top van zijn 3777 meter, biedt de Aiguille du Midi 360° uitzicht op de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen..

Mont Blanc Frankrijk plan de piste

Chamonix Mont Blanc

Het skigebied Chamonix Mont Blanc ligt aan de voet van de Franse zijde van de Mont Blanc. Het dal ligt net voor de grens met Zwitserland. Chamonix Mont Blanc bestaat uit meerdere deelgebieden die niet onderling zijn verbonden met skiliften. Wel zijn deze deelgebieden goed bereikbaar per auto of skibus. Het gebied Grands Montets is het bekendst, met vooral rode en zwarte pistes en lange afdalingen. Het skigebied heeft 169 km aan pistes. Er is 22 km groene piste, 33 km blauwe piste, 75 km rode piste en 39 km zwarte piste te ontdekken.

Klik op de button voor Chamonix Mont Blanc

Evasion Mont Blanc

Het skigebied Evasion Mont-Blanc ligt op een uur rijden van Genève en vlakbij de Mont Blanc (4810 m). Het hoogste punt van het skigebied ligt op 2353 meter hoogte. Er is 400 kilometer aan pistes te ontdekken. Er zijn 228 afdalingen, waarvan 47 groen, 63 blauw, 85 rood en 33 zwarte pistes. Er zijn 108 skiliften, 895 sneeuwkanonnen en ook zijn er 5 snowparks waar je je kunt uitleven. In dit skigebied vindt je de skidorpen: Megeve op 1113 meter hoogte, Saint-Gervais op 850 meter hoogte, Saint-Nicolas de Veroce op 1150 meter hoogte en Le Bettex op 1400 meter hoogte.

Klik op de button voor Evasion Mont Blanc