Le Grand Massif

Het skigebied Le Grand Massif heeft een diversiteit aan pistes voor alle niveau’s. Le Grand Massif bestaat uit 4 dorpen: Flaine, Les Carroz, Morillon en Samoëns. Naast skiën zijn er diverse activiteiten zoals sleeën, ski nordic, sneeuwschoenwandelingen en parapente. Het skigebied heeft 265 km aan pistes, waarvan 20 km groene, 115 km blauwe, 95 rode en 35 km zwarte pistes. Dankzij de kabelbaan (DMC) kun je genieten van een uitzonderlijke panorama op de Aiguille Verte, Aiguilles de Chamonix en het hele Mont Blanc-massief. Neem een versnapering op het terras van Le Desert Blanc, op 2500 meter hoogte. Alleen al daarom ga je naar dit skigebied!

Pisteplattegrond Le Grand Massif Frankrijk Samoens Morillon Sixt Les Carroz Flaine skigebied tekening pistes wintersport skivakantie luxe

Flaine

Flaine ligt op een beboste heuvel. Het dorp bestaat voornamelijk uit veel strakke, betonnen gebouwen, ontworpen door Marcel Breuer, een Bauhaus architect. Om die reden is dit een wat minder charmant dorp. Maar veel accommodaties liggen direct aan de piste. Dat maakt een hoop goed! Het dorp bestaat uit 3 gedeeltes: Fôret, Forum en Front de Neige. Deze gedeeltes zijn onderling met elkaar verbonden door paden en skiliften. Bovendien ligt dit skidorp op een sneeuwzekere hoogte met een liftverbinding naar de andere traditionele dorpjes. Verder heeft het een gezellig, autovrij centrum en is het een familievriendelijk dorp.

Klik op de button voor alle accommodaties

Les Carroz

Les Carroz is een authentiek en traditoneel chaletdorpje op 1140 meter hoogte. Dit dorp ligt op een groot zonnig bergplateau, met uitzicht op de vallei van de Arve en zijn toppen. Je vind hier een gezellig dorpsplein met restaurants en winkeltjes. Dit is een zeer kindvriendelijke bestemming met kinderweides en voornamelijk blauwe pistes. En met 550 gratis parkeerplaatsen aan de voet van de La Kédeuze-gondel ben je verzekerd van directe en snelle toegang tot het hooggebergte van Le Grand Massif.

Klik op de button voor alle accommodaties

Samoëns

Samoens is een mooi dorp met stenen huizen op 700 meter hoogte. Het bergdorp wordt vermeld als een historisch monument, waar zich de beroemde "Grote Lindeboom" bevindt. Die Lindeboom is meer dan 570 jaar oud! In het historische centrum vind je winkeltjes en restaurants. Hier ervaar je een authentieke alpencultuur. En de botanische tuin ... Maak in het centrum van het dorp een omweg door deze tijdloze plek, doordrenkt van geschiedenis en een unieke sfeer. Aan de rand van het dorp vertrekt de gondel. Deze gondel brengt je in acht minuten naar 1600 meter hoogte in Samoens. Bovendien zijn diverse andere activiteiten zoals sneeuwschoenwandelen, langlaufen en ijsklimmen.

Klik op de button voor alle accommodaties