Espace San Bernardo

Espace San Bernardo Frankrijk WintersportDeluxe photo CGH Résidences & Spas d'Altitude

Espace San Bernardo is het enige Frans-Italiaanse skigebied in de Noordelijke Alpen. Dit skigebied is vanuit La Rosiere rechtstreeks verbonden met La Thuile in Italië bij de Petit-Saint-Bernard pas. Als gevolg daarvan heeft Espace San Bernardo een ligging aan de zuid én noordkant. Dit garandeert uitstekend skiën en een panoramisch uitzicht op elke kant. Het skigebied heeft 152 km pistes, waarvan 68 km blauw, 70 km rood en 14 km zwart. Boven La Rosière liggen brede blauwe pistes. In de wijk Les Eucherts zijn de pistes iets uitdagender. Bij La Thuile vind je voornamelijk rode en zwarte pistes.

Per december 2018 is het skigebied uitgebreid met een nieuw gedeelte in Mont Valaisan, aan de Franse kant van het skigebied. Daardoor zijn er 5 nieuwe rode pistes en 2 stoeltjesliften met 6 zitplaatsen beschikbaar (Moulins Express en Mont-Valaisan Express). Hierdoor is het skiaanbod aanzienlijk verhoogd, met een nieuw hoogtepunt op 2800 meter! Bovendien biedt dit meer mogelijkheden voor off-piste skiën. Sneeuw is hier gegarandeerd van december tot eind april..

La Rosiere

La Rosiere ligt in een bosrijke omgeving en is een charmant en authentiek chaletdorp. Het dorp ligt aan de voet van de pistes aan de Franse kant van Espace San Bernardo. Door deze ligging is het mogelijk om vrijwel het gehele dorp per ski's te bereiken. La Rosiere bestaat uit 2 gedeeltes: Village en Les Eucherts. Er zijn voldoende restaurantjes en ook een aantal winkeltjes. Daarentegen heeft dit dorp geen echt dorpscentrum. Een familiebestemming bij uitstek mét een persoonlijk onthaal. Bovendien zijn er diverse activiteiten voor alle leeftijden. Van sleeën tot ski touring en van sneeuwschoenwandelingen tot paragliding. Ook kun je hier een helikoptervlucht maken.

Klik op de button voor alle accommodaties