Sainte Foy Tarentaise

Sainte Foy Tarentaise Frankrijk

Het kleine skigebied van Sainte Foy Tarentaise heeft in totaal 41 pistekilometers. Er zijn 4 km groene, 10 km blauwe, 20 km rode en 7 km zwarte pistes. Het skigebied gaat tot een hoogte van 2620 meter en er zijn 4 skiliften. De belangrijkste skilift vertrekt vanuit het dorp. Sainte Foy staat bekend om de prachtige bosrijke afdalingen. Dit gebied is geschikt voor elk skiniveau. Voor beginners is er een oefenweide, maar er zijn ook voldoende uitdagingen voor ervaren skiërs. Ook vind je er diverse off-piste afdalingen en kun je er heliskiën. Meer pistekilometers kun je maken in een van de omliggende skigebieden: Les Arcs op 7 km, La Plagne op 16 km, Tignes & Val d’Isere op 19 km & Espace San Bernardo op 10 km.

Het mooie Sainte Foy, gelegen op een hoogte van 1550 meter, heeft zijn authentieke stijl weten te behouden. Dit is een echte familiebestemming. De pistes zijn wel allemaal redelijk stijl. Voor beginners is dit dan ook een lastiger skigebied. Een pluspunt is dat de pistes er rustiger zijn dan in de omliggende skigebieden. Om die reden komen er dan ook veel locals en skileraren in Sainte Foy skiën op hun vrije dag. Naast skiën zijn er hier ook allerlei activiteiten te doen. Denk daarbij aan ski touring, hiking (Tai Chi/Xpeo methode) en sneeuwschoenwandelingen.

Sainte Foy

Sainte Foy is een lieflijk en authentiek bergdorpje op 1550 meter hoogte. Dit charmante en kleinschalig bergdorpje is een familiebestemming bij uitstek. Profiteer van de rustige pistes van het skigebied Sainte Foy Tarentaise met 41 kilometer aan pistes. Alle pistes komen uit in het centrum. Daardoor is dit skigebied ook zeer geschikt voor families met (kleinere) kinderen. Maar ook voor ervaren skiërs zijn er voldoende uitdagende afdalingen. Het zegt genoeg dat veel locals hier op hun vrije dag gaan skiën 😀 Daarnaast is er ook een mooi aangelegd snowpark voor freeriders en snowboarders.

Klik op de button voor alle accommodaties