Chamonix Mont Blanc

Chamonix Chamonix Mont Blanc Frankrijk

Het skigebied Chamonix Mont Blanc ligt aan de voet van de Franse zijde van de Mont Blanc. Het dal ligt net voor de grens met Zwitserland. Chamonix Mont Blanc bestaat uit meerdere deelgebieden die niet onderling zijn verbonden met skiliften. Wel zijn deze deelgebieden goed bereikbaar per auto of skibus. Het gebied Grands Montets is het bekendst, met vooral rode en zwarte pistes en lange afdalingen. Het skigebied heeft 169 km aan pistes. Er is 22 km groene piste, 33 km blauwe piste, 75 km rode piste en 39 km zwarte piste te ontdekken.

Kies je voor de skipas Mont Blanc Unlimited, kun je ook skiën in Evasion – Mont Blanc, Verbier en Courmayeur. In zowel Frankrijk als Zwitserland als Italië! In totaal heb je dan 885 pistekilometers tot je beschikking (waarvan de helft rode pistes, 432 km) Zeker voor de ervaren skiërs een aanrader. Vanuit het centrum van Chamonix brengt de kabelbaan Aiguille du Midi je in 20 minuten naar de Haute Montagne op 3842 meter hoogte. Je hebt een adembenemend uitzicht op de Mont Blanc. Vanaf de top van zijn 3777 meter, biedt de Aiguille du Midi 360° uitzicht op de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen..

Pistesplattegrond Mont Blanc Chamonix wintersport skivakantie luxe

Voor de echte sensatiezoekers is er 'Le pas dans le vide'. Stap in de glazen kubus en ervaar meer dan 1000 meter leegte onder je voeten… Daarnaast zijn er ook nog andere leuke activiteiten te doen, zoals paragliding en sneeuwschoenwandelen. Ook zeker leuk om te doen is Montenvers – Mer de Glace. Vanuit Chamonix brengt het treintje je naar Montenvers op 1913 meter. Daar volg je de tour en die brengt je naar het hart van de gletsjer. Te bereiken per kabelbaan of te voet (20 min.)

Chamonix

Chamonix ligt op 1030 meter hoogte in het skigebied Chamonix Mont Blanc. Dit skigebied biedt 169 kilometer aan pistes. Het volledige skigebied Evasion – Mont Blanc biedt 885 pistekilometers! Je kunt dan in zowel Frankrijk als Zwitserland als Italië skiën. Chamonix heeft een gezellig, levendig centrum. Met leuke winkelstraat, vele restaurants, terrasjes en clubs. En zijn diverse haut couture winkels. Dit skidorp behoort tot de duurste Franse wintersportdorpen, dus neem je creditcard mee. Ook voor de niet-skiër is dit een leuk dorp om te vertoeven. Dit dorp kent geen ski-in / ski-out en is vrij groot. Een auto of bus nemen is noodzakelijk om in het skigebied te komen.

Klik op de button voor alle accommodaties

Les Houches

Les Houches is een van de kleine dorpjes van de Vallée de Chamonix. Klein en lieflijk met riante chalets en weinig hoogbouw. De gezellige, maar korte hoofdstraat, biedt precies wat je nodig hebt voor een vakantie. Je vindt hier een aantal supermarktjes, verschillende skiverhuurwinkels, een skischool en een paar restaurants. Voor après-ski moet je hier echter niet zijn, dan ga je naar Chamonix. Les Houches heeft een eenvoudig skigebied met ruim 50 pistekilometers. Dit sluit aan op het gebied van Saint-Gervais aan de andere kant van de berg. Het skigebied Chamonix Mont Blanc biedt 169 pistekilometers. Vanuit Les Houches heb je een geweldig uitzicht over het dal van Chamonix en de Aiguille du Midi.

Klik op de button voor alle accommodaties