Tignes & Val d’Isere

298 km aan pistes telt het skigebied van Tignes & Val d'Isere. Deze pistes zijn verdeeld over 156 verschillende afdalingen. Er zijn 23 groene, 66 blauwe, 40 rode en voor de ervaren skiërs 27 zwarte pistes. Vanwege het grote aandeel blauwe pistes is dit gebied ook voor beginners zeer aantrekkelijk. In dit skigebied zijn de twee hoogste punten de gletsjers Grande Motte en de Pissaillas met een hoogte van 3456 meter. Door deze gletsjers kan er minimaal 8 maanden per jaar geskied worden in Tignes & Val d'Isere. Bij een goed seizoen kan dit zelfs 10 maanden per jaar.

Pisteplattegrond Tignes-Val d'Isere wintersport skivakantie luxe

Tignes

Het skidorp Tignes is speciaal ontwikkeld voor wintersport toerisme en heeft een centrale ligging op ruim 2000 meter hoogte. Tignes bestaat uit meerdere dorpen: Val Claret, Le Lac, Les Boisses en Les Brevières. Vanuit Tignes kun je in bijna alle windrichtingen de pistes en liften bereiken en je skiet gemakkelijk naar je appartement. Vanaf de Grande Motte gletsjer op 3450 meter hoogte heb je natuurlijk een fenomenaal uitzicht. Naast het grote aanbod aan afdalingen met een hoogteverschil van maar liefst 1900 meter biedt Tignes een hoop fun.

Klik op de button voor alle accommodaties

Val d'Isere

Hoewel Val d’Isere en Tignes in hetzelfde skigebied liggen zijn de dorpen totaal verschillend qua karakter. Vanuit het dorp zit je zo midden in het skigebied Tignes & Val d’Isere. Het gezellige bergdorp Val d’Isere heeft een authentieke en sfeervolle uitstraling met een leuk dorpsplein. Hier vlakbij vind je ook een kinderweide voor de allerkleinsten. De in chaletstijl opgetrokken accommodaties zijn aangekleed met hout en natuursteen en geven Val d’Isère een dorps maar mondain karakter. Prachtig verlichte straten en mooie winkels weten iedereen te betoveren en het bruist er dan ook elke avond.

Klik op de button voor alle accommodaties