Tignes & Val d’Isere

Tignes-Val d'Isere Frankrijk WintersportDeluxe

Het skigebied van Tignes & Val d’Isere telt 298 kilometers aan piste. Deze pistes zijn verdeeld over 156 verschillende, zeer gevarieerde afdalingen. Je kunt hier iedere dag weer een nieuwe afdaling ontdekken. Er zijn 20 km groene, 150 km blauwe, 78 km rode en 52 km zwarte pistes. Vanwege het grote aandeel blauwe pistes is dit gebied voor beginners aantrekkelijk. Het gebied is echter meer geschikt voor ervaren skiërs en die-hards, omdat de meeste pistes (ook de blauwe) vrij pittig zijn. Er zijn vele mogelijkheden om tochten te skiën en off-piste afdalingen te maken. Door zijn hoge ligging en de 2 gletsjers, Grande Motte en de Pissaillas met een hoogte van 3456 meter, is dit een zeer sneeuwzekere bestemming.

Pisteplattegrond Tignes-Val d'Isere wintersport skivakantie luxe

Door deze gletsjers kan er minimaal 8 maanden per jaar geskied worden in Tignes & Val d'Isere. Bij een goed seizoen kan dit zelfs 10 maanden per jaar. In zowel Tignes als Val d’Isere vind je vele gezellige bars, cafes en restaurants. Buiten het skiën om zijn hier vele activiteiten te beleven zoals: hondesledetochten, sleebaan Pala’fou, Bun J Ride, heliskiën, snowtubing, sneeuwscooters, sneeuwschoenwandelingen en paragliding.

Tignes

Tignes heeft een centrale ligging in het skigebied Tignes-Val d'Isere. Er is 298 kilometer aan pistes te ontdekken. Tignes bestaat uit meerdere dorpen: Val Claret, Le Lac, Les Boisses (1800) en Les Brevières. Je kunt in bijna alle windrichtingen de pistes en liften bereiken. En, niet geheel onbelangrijk, je skiet heel gemakkelijk naar je appartement. Vanaf de Grande Motte gletsjer op 3450 meter hoogte heb je een fenomenaal uitzicht. Naast het grote aanbod aan afdalingen, met een hoogteverschil van maar liefst 1900 meter, biedt Tignes een hoop fun. Leef je uit in het snowpark, op de halfpipe of maak een sprong op de big airbag.

Klik op de button voor alle accommodaties

Val d'Isere

Het gezellige bergdorp Val d’Isere heeft een authentieke en sfeervolle uitstraling met een leuk dorpsplein. De in chaletstijl opgetrokken accommodaties zijn aangekleed met hout en natuursteen. Dit geeft dit skidorp een mondain maar evengoed een dorps karakter. Prachtig verlichte straten en mooie winkels weten iedereen te betoveren en het bruist er dan ook elke avond. Vanuit het dorp zit je zo midden in het skigebied Tignes-Val d'Isere. Er zijn 298 pistekilometers te ontdekken. Het snowpark biedt plezier aan zowel beginnende als ervaren skiërs en boarders. Ook is er een kinderweide voor de allerkleinsten. Er zijn diverse activiteiten te beleven naast het skiën.

Klik op de button voor alle accommodaties