Aravis

La Clusaz Aravis Frankrijk

Aravis bestaat uit de dorpen La Clusaz, Le Grand-Bornand, Manigod en Saint Jean de Sixt. Deze dorpen hebben hun traditionele architectuur weten te behouden. Mooie houten chalets en gezellige straatjes vind je hier terug. Het skigebied Aravis bestaat uit 2 deelgebieden, La Clusaz-Manigod (125 pistekilometers) & Le Grand Bornand (86 pistekilometers). Deze skigebieden zijn niet onderling verbonden. De dorpen liggen op ca. 5 km afstand van elkaar, echter rijden er skibussen tussen deze dorpjes. De skipas Aravis geeft toegang tot het gehele gebied. Voor zowel beginners als gevorderden is er een diversiteit aan pistes.

Op een hoogte van 1100 m tot 2600 m zijn er 86 pistes met een totale lengte van 211 km. Je vind hier 7 zwarte pistes (69 km), 30 rode pistes (69 km), 32 blauwe pistes (72 km) en 17 groene pistes (39 km). Ook ontbreken de snowparks niet en zijn er diverse off-piste mogelijkheden. Er is een uitstekend langlaufgebied, het grootste van de Haute-Savoie met 86 km aan langlaufloipes. Deze langlaufloipes vind je bij Plateau des Confins en Beauregard. Het skigebied is uitermate geschikt voor families met kinderen en wandelaars. Voor de kinderen zijn er afdalingen met de slee mogelijk, meestal parallel aan de skipistes, maar duidelijk gescheiden.

Pisteplattegrond Aravis Le Grand Bornand La Clusaz Manigod St Jean de Sixt Frankrijk plattegrond kaart skigebied wintersport skivakantie luxe

Naast het skiën zijn er diverse leuke activiteiten te doen. Bergbeklimmen bij Via Ferrata Yves Pollet-Villard, parapente bij parapente s'en Ciel en klimmen en klauteren bij het klimpark La Fôret des Dodes. Of ontdek het skigebied per VVT, Fat Bike of Mountain Trott via Alpes aventures. Aravis is gelegen gunstig gelegen ten opzichte van de luchthaven van Geneve (50 km) En op 30 km vind je het mooie Annecy, ook wel 'Venetië van de Alpen' genoemd.

La Clusaz

Gelegen op een prachtige locatie aan de voet van het Aravis-gebergte, vind je het authentieke bergdorp La Clusaz. Dit bergdorpje heeft zijn karakter weten te behouden. Het gezellige centrum heeft leuke winkeltjes, restaurants en barretjes. Een erg leuke bestemming voor gezinnen en families. Het skigebied Aravis heeft 211 pistekilometers om te ontdekken. Naast skiën zijn er het hele jaar door diverse activiteiten. Er is een 1.000 m² open lucht schaatsbaan (met kindergedeelte) en een ijscircuit 'circuit de glace' met 100% elektrische TWIZY's. Of maak een hondensledetocht.

Klik op de button voor alle accommodaties

Le Grand Bornand

Le Grand Bornand is gelegen in de prachtige omgeving van Aravis, in het hart van de valleien van Bouchet en Chinaillon. Dit bergdorp dankt zijn karakter aan zijn vierhonderd traditionele chalets. Het dorp bestaat uit 2 gedeeltes: Village en Chinaillon. Village heeft een gezellig centrum met winkeltjes en een authentiek plein. Chinaillon bestaat uit veel authentieke chalets. Een familievriendelijke bestemming met een persoonlijk ontvangst. Het skigebied Aravis heeft 211 pistekilometers om te ontdekken. Maar ook buiten de pistes kun je je hier goed vermaken.

Klik op de button voor alle accommodaties