Aravis

Aravis is gelegen op 30 km van Annecy en 50 km van de luchthaven van Genève. Aravis bestaat uit de dorpen: La Clusaz, Le Grand-Bornand, Manigod en Saint Jean de Sixt. Deze dorpen hebben hun traditionele architectuur weten te behouden. Houten chalets en gezellige straatjes vind je hier terug. De dorpen liggen op ca. 5 km afstand van elkaar, maar er rijden skibussen tussen deze dorpjes. De skipas Aravis geeft toegang tot het gehele gebied. Voor zowel beginners als gevorderden is er een diversiteit aan pistes. Buiten dat ontbreken ook de snowparks en off-piste mogelijkheden niet. Op een hoogte van 1100 m tot 2600 m zijn er 86 pistes met een totale lengte van 208 km. Je vind hier 7 zwarte, 30 rode, 32 blauwe en 17 groene pistes. Er is een uitstekend langlaufgebied, het grootste van de Haute-Savoie met 86 km aan langlaufloipes. Deze langlaufloipes vind je bij Plateau des Confins en Beauregard. Het skigebied is uitermate geschikt voor families met kinderen en wandelaars. Voor de kinderen zijn er afdalingen met de slee mogelijk, meestal parallel aan de skipistes, maar duidelijk gescheiden.

Pisteplattegrond Aravis Le Grand Bornand La Clusaz Manigod St Jean de Sixt Frankrijk plattegrond kaart skigebied wintersport skivakantie luxe

La Clusaz

Gelegen op een prachtige locatie aan de voet van het Aravis-gebergte, vind je het authentieke bergdorp La Clusaz. Dit bergdorp heeft zijn karakter weten te behouden. Het gezellige centrum heeft leuke winkeltjes, restaurants en barretjes. La Clusaz is een erg leuk bergdorp voor gezinnen en families. Naast skiën biedt La Clusaz het hele jaar door diverse activiteiten. Er is een 1.000 m² open lucht schaatsbaan (met kindergedeelte) Je vind hier een ijscircuit 'circuit de glace' met 100% electrische TWIZY's. Of je maakt een sledehondentocht. Maar er is ook skijøring: een skitour op korte ski's, voortgetrokken door een paard in de sneeuw. Reden genoeg om naar La Clusaz te gaan!

Klik op de button voor alle accommodaties

Le Grand Bornand

Le Grand Bornand is gelegen in de prachtige omgeving van Aravis, in het hart van de valleien van Bouchet en Chinaillon. Dit bergdorp dankt zijn onvergelijkelijke karakter aan zijn vierhonderd traditionele chalets. Het dorp bestaat uit 2 gedeeltes: Village en Chinaillon. Village heeft een gezellig centrum met winkeltjes en een authentiek plein. Chinaillon bestaat uit veel authentieke chalets. Een familievriendelijke bestemming met een persoonlijk ontvangst. Buiten de pistes kun je je hier ook goed vermaken. Er is een zwembad, recreatiegebied, avonturenparcours en gemarkeerde wandelpaden. Voor die reden ga je naar Le Grand Bornand!

Klik op de button voor alle accommodaties