Alpe d’Huez Domaine Ski

Alpe d'Huez Grand Domaine Frankrijk WintersportDeluxe photo CGH Résidences & Spas d'Altitude

Alpe d'Huez Grand Domaine bestaat uit 5 traditionele bergdorpen, vol authenticiteit en charme: Alpe d'Huez, Oz-en-Oisans, Auris-en-Oisans, Vaujany & Huez. In dit skigebied heb je toegang tot 250 pistekilometers en er is veel variatie in pistes. Daardoor is dit een zeer geschikt gebied voor elk skiniveau. Door de vele rode en zwarte pistes is dit skigebied ook vooral bij die-hard skiërs geliefd. Er is 20 km groene piste, 50 km blauwe piste, 130 km rode piste en 50 km zwarte piste te ontdekken. Bij Alpe d’Huez vind je de groene pistes, zeer geschikt voor beginners. Daarboven vind je pittige blauwe en rode pistes, geschikt voor gevorderde skiërs en snowboarders.

Vanaf het hoogste punt bij Pic Blanc (3300 meter) lopen verschillende zwarte pistes naar beneden. Het meest bekend zijn de pistes Tunnel en Sarenne. De piste Serenne is een van de langste ter wereld. Met een afdaling van 16 km verbindt deze piste Pic Blanc met Gorges de Sarenne (1510 m). Voor off-piste afdalingen, waarvoor er vele uitdagende mogelijkheden zijn, is dit een bekend startpunt. Ga daarvoor wel veilig op pad met een gids.

Skigebied Alpe d’Huez Grand Domaine is een sneeuwzekere bestemming. Ook is dit skigebied uitermate geschikt voor lange tochten, zeker als je van dorp naar dorp skiet. Naast vele pistekilometers zijn er ook veel sneeuwschoenwandelroutes (35 km) en langlaufloipes (50 km). Ook zijn er vele activiteiten te beleven naast het skiën. De kunstgalerie Grotte De Glace, de sleebaan Luge sur Rail, sportcentrum Palais des Sports, een overdekt zwembad en diverse musea als Musee d’Huez et de l’Oisans en Site archeologique de Brandes. Maar ook activiteiten als ski-joering, paragliding, ijsklimmen, ice-karten, hondesledetochten en heli-ski. Met de auto is Alpe d'Huez Grand Domaine goed bereikbaar (1057 km van Utrecht) Je kunt ook vliegen naar Genève (210 km), Lyon (165 km) of Grenoble (106 km).

Alpe d'Huez

Alpe d’Huez is een gezellig skidorp dat ligt op 1860 meter hoogte en bekend staat om zijn vele zonuren. De bijnaam van dit skidorp is niet voor niets ‘het zonnige eiland’ De zon schijnt er meer dan 300 dagen per jaar! Dit skidorp is gelegen in het skigebied Alpe d'Huez Grand Domaine met 250 pistekilometers. Een sneeuwzekere bestemming met een uitstekende variatie aan pistes, geschikt voor alle skiniveaus. Maar vooral ervaren skiërs kunnen hun hart hier ophalen met 130 km rode en 50 km zwarte pistes. Voor de kleinere kinderen liggen de kinderweides direct aan het dorp. Het centrum is gezellig en overzichtelijk met leuke winkels, restaurants & après-ski bars.

Klik op de button voor alle accommodaties