Paradiski

Met 425 km aan pistes is Paradiski (bestaande uit de 2 skigebieden Les Arcs en La Plagne) een uniek skigebied voor alle wintersporters. Les Arcs en La Plagne zijn met elkaar verbonden door middel van de Vanoise Express. Binnen 5 minuten reis je tussen Peisey-Vallandry (Les Arcs) op 1650 meter hoogte en Montchavin-Les Coches (La Plagne) op 1548 meter. De skilift heeft twee etages en kan maximaal 200 personen vervoeren. Paradiski is toegankelijk voor families en skiërs van alle niveaus. Voor beginners dankzij de vele blauwe pistes verspreid over het hele gebied. En voor de meest ervaren skiërs zijn er 113 rode en zwarte pistes. Met 70% van de pistes op meer dan 2000 meter hoogte, is er in Paradiski een optimale sneeuwzekerheid. In de dorpen ligt sneeuw dankzij de vele sneeuwkanonnen. Uiteraard worden de pistes dagelijks geprepareerd om de beste kwaliteit te garanderen.

Pisteplattegrond Paradiski wintersport skivakantie luxe

Paradiski biedt ook "NATUR" (niet geprepareerde) pistes om veilig off-piste te kunnen skiën. Dankzij de YUGE-app hoef je niet langer te wachten op stoeltjesliften. Deze app geeft je alle informatie in realtime op je mobiel. Het Snowpark is ontworpen voor freestyle. Of je nu een beginner of een expert bent, iedereen kan hieraan mee doen. Op 7,5 hectare zijn er 3 pistes, jumpings en een mini-pipe voor beginners. Oefen je trucs en de Big Air Bag zorgt voor een zachte landing. Ook leuk om te doen is skiën over de waterglijbaan van 15 meter. Probeer maar eens droog te blijven! Het snowpark bevindt zich bij Arc 1600.

Les Arcs

In het skigebied Les Arcs liggen de dorpen Vallandry, Peisey-Nancroix, Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 en Arc 2000. Alle dorpen hebben hun eigen karakter. Arc 1950 en Arc 2000 zijn door middel van een skilift (eitje) met elkaar verbonden. Vanuit Vallandry neem je de Vanoise Express om La Plagne te ontdekken. Er is veel variatie aan pistes. Steile en uitdagende pistes wisselen zich af met makkelijkere pistes tussen de bomen. Ook zijn er goede off-piste mogelijkheden. Ontdek het skigebied met Mont Blanc Helicopters, je hebt een fantastisch panoramisch uitzicht over de bergen. Of probeer eens parapente bij de Speedriding school. Je kunt ook heerlijk dineren bij een van de 12 restaurants.

Klik op de button voor alle accommodaties

La Plagne

Het skigebied La Plagne bestaat uit 6 dorpen, Plagne Aime 2000, Plagne Centre, Plagne Bellecote, Belle Plagne en Plagne 1800. Deze 6 dorpen liggen allemaal tussen de 1800 en 2100 meter hoogte. De dorpen kenmerken zich door de ski-in / ski-out mogelijkheden en zijn met elkaar verbonden door de pistes en de gratis pendeldienst. Ook Montchavin-Les Coches en Champagny zijn in dit skigebied gelegen. Ontdek het gebied met afwisselende tochten vanaf de gletsjers of ski over de brede pistes tussen de bomen. De Olympische bobsleebaan in de Plagne is een unieke ervaring met 19 bochten en 1500 meter plezier!

Klik op de button voor alle accommodaties

Vallandry

Vallandry ligt op een hoogte van 1600 meter, aan de rand van het bos. De woningen zijn zo gemaakt dat deze perfect passen bij het landschap. Ook zijn er nog enkele zeldzame oude huizen. Alle woningen ligt verspreid langs een kleine weg en hebben allemaal een prachtig uitzicht, met in het noordwesten uitzicht op de Mont Blanc. Het centrum van Vallandry bestaat uit kleine voetgangerspleinen waar alle winkeltjes zich bevinden. Geen enkel gebouw is meer dan 550 meter van het centrum gelegen. Parkeren is gratis, langs de weg.

Klik op de button voor alle accommodaties