Paradiski

Paradiski Frankrijk

Paradiski bestaat uit de 2 gebieden Les Arcs en La Plagne die onderling met elkaar zijn verbonden door middel van de Vanoise Express. Binnen 5 minuten reis je tussen Peisey-Vallandry (Les Arcs) op 1650 meter hoogte en Montchavin-Les Coches (La Plagne) op 1548 meter hoogte. De skilift heeft twee etages en kan maximaal 200 personen vervoeren. Paradiski is toegankelijk voor families en skiërs van alle niveaus. Er zijn 425 pistekilometers te ontdekken. Dankzij de vele blauwe pistes (220 km) verspreid over het hele gebied is dit een zeer geschikt gebied voor beginners. Ook vind je hier 23 kilometer aan groene pistes. De 129 kilometer rode pistes en 53 kilometer zwarte pistes zijn er voor de meest ervaren skiërs.

Met 70% van de pistes op meer dan 2000 meter hoogte is er in Paradiski een optimale sneeuwzekerheid. In de dorpen ligt sneeuw dankzij de vele sneeuwkanonnen. Uiteraard worden de pistes dagelijks geprepareerd om de beste kwaliteit te garanderen. Paradiski biedt ook "NATUR" (niet geprepareerde) pistes om veilig off-piste te kunnen skiën. Dankzij de YUGE-app hoef je niet langer te wachten op stoeltjesliften. Deze app geeft je alle informatie in realtime op je mobiel, zoals drukte bij de skiliften. Ook kun je er je parcours uitstippelen en je prestaties op bijhouden.

Pisteplattegrond Paradiski wintersport skivakantie luxe

Het Snowpark is ontworpen voor freestyle. Of je nu een beginner of een expert bent, iedereen kan hieraan mee doen. Op 7,5 hectare zijn er 3 pistes, jumpings en een mini-pipe voor beginners. Oefen je trics en de Big Air Bag zorgt voor een zachte landing. Ook leuk om te doen is skiën over de waterglijbaan van 15 meter. Probeer maar eens droog te blijven! Het snowpark bevindt zich bij Arc 1600. Ook zijn er nog vele activiteiten zoals: Rodelen, toerskiën, sledehondtochten, sneeuwscooters, sneeuwschoenwandelingen, ski joering, langlaufen, paragliding en heliskiën. Het is allemaal mogelijk in Paradiski!

Les Arcs

In het skigebied Les Arcs liggen de dorpen Vallandry, Peisey-Nancroix, Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 en Arc 2000. Alle dorpen hebben hun eigen karakter. Arc 1950 en Arc 2000 zijn door middel van een skilift (eitje) met elkaar verbonden. Vanuit Vallandry neem je de Vanoise Express om La Plagne te ontdekken. Het skigebied Paradiski biedt 425 pistekilometers en veel variatie aan pistes. Steile en uitdagende pistes wisselen zich af met makkelijkere pistes tussen de bomen. Ook zijn er goede off-piste mogelijkheden. Ontdek het skigebied met Mont Blanc Helicopters, je hebt een fantastisch panoramisch uitzicht over de bergen. Of probeer eens parapente bij de speedriding school.

Klik op de button voor alle accommodaties

La Plagne

Het skigebied La Plagne bestaat uit 6 dorpen: Plagne Aime 2000, Plagne Centre, Plagne Bellecote, Plagne Village Soleil, Belle Plagne en Plagne 1800. Deze 6 dorpen liggen allemaal tussen de 1800 en 2100 meter hoogte. De dorpen kenmerken zich door de ski-in / ski-out mogelijkheden en zijn met elkaar verbonden door de pistes en de gratis pendeldienst. Ook Montchavin-Les Coches en Champagny zijn onderdeel van dit skigebied. De skigebieden La Plagne en Les Arcs zijn met elkaar verbonden door de Vanoise Express. Vanuit Montchavin-Les Coches gaat deze skilift naar Vallandry. La Plagne en Les Arcs vormen samen het skigebied Paradiski met 425 pistekilometers.

Klik op de button voor alle accommodaties

Vallandry

Vallandry ligt op een hoogte van 1600 meter aan de rand van het bos in het skigebied Paradiski. Er zijn 425 pistekilometers om te ontdekken. De chalets zijn zo gebouw dat deze perfect passen bij het landschap. Ook zijn er nog enkele zeldzame oude huizen. Alle chalets en residences ligt verspreid langs een kleine weg. Ze hebben allen een prachtig uitzicht. Het centrum van Vallandry bestaat uit kleine voetgangerspleinen waar alle winkeltjes zich bevinden. Er zijn 2 winkelcentra. Een in de wijk Sun en de andere in de wijk Aiguilles. Geen enkel gebouw is meer dan 550 meter van het centrum gelegen. Parkeren langs de weg is gratis. Op een hoogte van 1650 meter is Peisey Nancroix gelegen.

Klik op de button voor alle accommodaties