Le Grand Domaine

Le Grand Domaine Frankrijk WintersportDeluxe photo CGH Résidences & Spas d'Altitude

Het sneeuwzekere skigebied Le Grand Domaine is gelegen aan beide zijdes van de bergpas Col de la Madeleine. Le Grand Domaine bestaat uit Valmorel (1400 meter hoogte) en Saint Francois Longchamp (1450 meter hoogte). Het hoogste punt ligt op 2550 meter en het laagste punt op 1250 meter. Het skigebied heeft 165 pistekilometers, waarvan 25 km groen, 90 km blauw, 35 km rood en 15 km zwarte pistes. De mooiste pistes zijn Le Soleil (groen) Reverdy (rood) en Col du Mottet (rood of zwart). Tussen Valmorel en Saint Francois Longchamps kun je veel mooie, verschillende tochten maken. In Le Grand Domaine zijn de meeste pistes niet heel moeilijk. Om die reden is dit skigebied uitermate geschikt voor beginners. Maar ook voor families met kinderen is dit een zeer leuke bestemming. Wellicht een klein minpuntje, er zijn relatief weinig bomen.

Pisteplattegrond Le Grand Domaine Frankrijk Valmorel St François de Longchamp wintersport skivakantie luxe

Valmorel is grotendeels autovrij en heeft een gezellig centrum. In de hoofdstraat vind je kleine boetiekjes, diverse restaurants en cafés. De Savoyaardse bouwstijl is bovendien in ere bewaard gebleven. Tegelijkertijd zijn de meeste accommodaties gunstig gelegen met een directe toegang tot de pistes. Ook rijden er gratis skibussen in het dorp. Naast skiën zijn er diverse activiteiten zoals Nordique walking, sneeuwschoenwandeltochten, hondesledetochten, fat bike, airboard en parapente. Daarnaast vind je hier nog een schaatsbaan, zwembad en diverse sleebanen.

Valmorel

Valmorel is in 1976 tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen de lokale gemeenschap en Nederlandse investeerders. Dit gezellige en traditionele skidorp ligt op 1250 meter hoogte. Het dorp bestaat voornamelijk uit grote chalets. Bij de bouw is er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen om het dorp zo goed mogelijk in de omgeving te integreren. Vanuit de meeste appartementen heb je direct toegang tot de piste. Het centrum Le Bourg is klein maar fijn en het centrum is een voetgangersgebied. Je vind hier voldoende barretjes en een aantal winkels.

Klik op de button voor alle accommodaties