Chamonix Mont Blanc

Het skigebied Chamonix Mont Blanc ligt aan de voet van de Franse zijde van de Mont Blanc. Het dal ligt net voor de grens met Zwitserland. Je hebt een fantastisch uitzicht op de hoogste bergen. Het gebied Grands Montets is het bekendst, met vooral rode en zwarte pistes en lange afdalingen. Het skigebied heeft 175 km aan pistes. Vanuit het centrum van Chamonix brengt de kabelbaan Aiguille du Midi je in 20 minuten naar de Haute Montagne op 3842 m en heb je een adembenemend uitzicht op de Mont Blanc. Vanaf de top van zijn 3777 meter, biedt de Aiguille du Midi 360° uitzicht op de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. Voor de ervaren skiërs zijn er genoeg kilometers piste beschikbaar als je de skipas voor het gehele skigebied Mont Blanc Unlimited besteld. Dan heb je 410 kilometers aan piste tot je beschikking! Voor de echte sensatiezoekers is er 'Le pas dans le vide'. Stap in de glazen kubus en ervaar meer dan 1000 meter leegte onder je voeten…

Pistesplattegrond Mont Blanc Chamonix wintersport skivakantie luxe

Chamonix

Chamonix

Chamonix ligt op 1030 m, heeft een gezellig, levendig centrum met winkelstraat, vele restaurants, terrasjes en clubs. En zijn diverse haut couture winkels. Ook voor de niet-skiër is dit een leuk dorp om te vertoeven. Dit dorp kent geen ski-in / ski-out en is vrij groot, waardoor een auto of bus nemen noodzakelijk is om in het skigebied te komen. Chamonix hoort bij de duurste Franse wintersportdorpen, dus neem je creditcard mee. Naast skiën zijn er diverse activiteiten te beleven, zoals: paragliding, wandeltochten en ijsklimmen. Of breng een bezoek aan de ijsgrot 'Grotte de glace' Het bezoek brengt je tot het hart van de gletsjer en beschrijft de levens van de bergbewoners van (het begin van) de negentiende eeuw. Bereikbaar via een voetpad (ca. 20 minuten lopen) of met de gondel.

Klik op de button voor alle accommodaties

Les Houches

Les Houches

Les Houches is een van de kleine dorpjes van de Vallée de Chamonix. Klein, lieflijk met riante chalets en weinig hoogbouw. De gezellige, maar korte hoofdstraat, biedt precies wat je nodig hebt voor een vakantie met een aantal supermarktjes, verschillende skiverhuurwinkels, een skischool en een paar restaurants. Wil je echter après-ski, dan moet je naar Chamonix. Je hebt vanuit Les Houches een geweldig uitzicht over het gehele dal van Chamonix en de Aiguille du Midi. Het skigebiedje is samen met de Domaine de Balme het meeste kindvriendelijke deelgebied van Chamonix. Er zijn een aantal gebieden voor beginners en veel blauwe en rode pistes. Maar ook de langlaufers en sneeuwschoenwandelaars zullen hier plezier beleven. Er is zelfs een klein boardercross en snow park.

Klik op de button voor alle accommodaties