Les 4 Vallees

Les 4 Vallees is gelegen in het Franstalige deel van Wallis en is een van de grootste aaneengesloten, sneeuwzekere skigebieden van Zwitserland. Ieder dorp in Les 4 Vallées heeft z’n eigen identiteit. De hoogste lift komt tot het 3330 meter hoge Mont Fort. Hier vandaan heb je een fenomenaal uitzicht op de Matterhorn en de Mont Blanc. In goede sneeuwcondities is het mogelijk om helemaal vanaf de top van de Mont Fort naar de onderste lift op 820 meter bij Le Chable te skiën, een verticale afdaling van meer dan 2.500 meter! Het skigebied heeft 412 km aan gemarkeerde pistes. Het grootste gedeelte van het skigebied ligt boven de 2000 meter. Daardoor is Verbier een van de meest sneeuwzekere resorts in de Alpen. De liften zijn van eind november tot begin mei geopend zijn. Je skiet door prachtige oude dennen- en lariksbossen.

Pisteplattegrond Les 4 Vallees Zwitserland wintersport skivakantie luxe

Er zijn hier talrijke populaire off-piste afdalingen zoals Gentianes, Vallon d'Arbi en de beruchte Tortin. Voor elk niveau zijn er diverse mogelijkheden. De uitdagende pistes boven Verbier zijn voor de gevorderde skiërs en snowboarders. Maar het gebied is ook uitermate geschikt voor beginners. Vooral de gebieden bij Nendaz, La Tzoumaz, Veysonnaz, Thyon 2000 en Verbier. Hier liggen voornamelijk blauwe pistes. Les 4 Vallees is bij uitstek geschikt om mooie tochten te maken. Après-ski vind je vooral in Verbier.

Verbier

Met zijn legendarische skigebied, spectaculaire berglandschap en hoogwaardig nachtleven, is het gemakkelijk te begrijpen waarom Verbier een van 's werelds beroemdste plekken is. Je vind hier de après-ski bars Farinet en Le Pub Mont Fort en restaurants met Michelin-ster. Ook zijn er nachtclubs zoals The Farm en Casbah. In Verbier vind je prachtig verbouwde houten schuren genaamd ‘Mazots’. Voor de niet-skiërs zijn er diverse activiteiten te beleven. Er is een overdekte schaatsbaan en het Verbier Sports Centre. Bovendien zijn er hier prachtige wandelroutes, langloufloipes en worden er Husky-sledehondtochten aangeboden. Of zweef hoog boven Verbier met een tandem parapente-vlucht.

Klik op de button voor alle accommodaties