Les 4 Vallees

Les 4 Vallees Zwitserland

Les 4 Vallees is gelegen in het Franstalige deel van Wallis. Het is een van de grootste aaneengesloten, sneeuwzekere skigebieden van Zwitserland. Ieder dorp in Les 4 Vallees heeft z’n eigen identiteit. De hoogste lift komt tot het 3330 meter hoge Mont Fort. Hier vandaan heb je een fenomenaal uitzicht op de Matterhorn en de Mont Blanc. In goede sneeuwcondities is het mogelijk om helemaal vanaf de top van de Mont Fort naar de onderste lift op 820 meter bij Le Chable te skiën, een verticale afdaling van meer dan 2.500 meter! Het skigebied heeft 412 km aan gemarkeerde pistes. Er is 107 km blauwe, 202 km rode en 103 km zwarte piste te ontdekken.

Pisteplattegrond Les 4 Vallees Zwitserland wintersport skivakantie luxe

Het grootste gedeelte van het skigebied ligt boven de 2000 meter. Daardoor is Verbier een van de meest sneeuwzekere resorts in de Alpen. De liften zijn van eind november tot begin mei geopend. Je skiet door prachtige oude dennen- en lariksbossen. Er zijn hier talrijke populaire off-piste afdalingen zoals Gentianes, Vallon d'Arbi en de beruchte Tortin. Voor elk niveau zijn er diverse mogelijkheden. De uitdagende pistes boven Verbier zijn voor de gevorderde skiërs en snowboarders.

Maar het gebied is ook uitermate geschikt voor beginners. Vooral de gebieden bij Nendaz, La Tzoumaz, Veysonnaz, Thyon 2000 en Verbier. Hier liggen voornamelijk blauwe pistes. Les 4 Vallees is bij uitstek geschikt om mooie tochten te maken. Dit is echter niet geschikt voor beginners, vanwege de moeilijkheidsgraad. Après-ski vind je vooral in Verbier. Ook zijn er diverse leuke activiteiten te doen. Maak een ritje in een hondenslee of op een sneeuwscooter, ga een uurtje schaatsen, ontdek snowtubing of leef je uit in het snowpark of Funpark de Tracouet.

Verbier

Verbier is gelegen in het legendarische skigebied Les 4 Vallees. Er zijn 412 pistekilometers te ontdekken in dit mooie skigebied met spectaculair berglandschap. In dit skioord vind je prachtig verbouwde houten schuren genaamd 'mazots'. Uiteraard is er een hoogwaardig nachtleven. Je vindt hier de après-ski bars Farinet Lounge Bar en Pub Mont Fort. En restaurants met Michelin-ster. Ook zijn er nachtclubs zoals The Farm Club en Farinet South. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom Verbier een van 's werelds beroemdste plekken is. Voor de niet-skiërs zijn er diverse activiteiten te beleven.

Klik op de button voor alle accommodaties