Boekingsvoorwaarden

Voorwaarden WintersportDeluxe

Boekingsvoorwaarden

WintersportDeluxe volgt de annuleringsvoorwaarden van haar leveranciers. Vrijwel alle leveranciers hebben afgelopen skiseizoen hun voorwaarden herzien vanwege de uitbraak van het coronavirus. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid om tot 30 of 60 dagen voor aankomst kosteloos te kunnen annuleren. Een enkele leverancier wijkt hiervan af. De voorwaarden per leverancier worden je vooraf kenbaar gemaakt.

COVID-19 beleid

Over het algemeen worden door alle leveranciers dezelfde voorwaarden gehanteerd: als de landgrenzen zijn gesloten of het skigebied is niet bereikbaar (code oranje of code rood) en bij een lockdown (zowel voor het land van herkomst van de gasten als het land van bestemming) kun je kosteloos annuleren. Een enkele leverancier heeft nog aanvullende voorwaarden opgenomen.

Reis- en annuleringsverzekering

Als je een reis boekt dien je een reis-en annuleringsverzekering af te sluiten. Om een volledige dekking te hebben regel je de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na boeking. Bij annulering is een geldige reden noodzakelijk om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding van de annuleringskosten (voorwaarden zijn verschillend per verzekeringsmaatschappij) Denk bij de reisverzekering aan de wintersportdekking! WintersportDeluxe werkt samen met de Europeesche, een reisverzekeraar voor liefhebbers, door liefhebbers. De Europeesche is met bijna 100 jaar kennis en ervaring dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

Garantiefonds GGTO

WintersportDeluxe is aangesloten bij Garantiefonds GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators). Dit houdt in dat jouw geld verzekerd is en dat jouw vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als wij in financiële problemen zouden komen en de reis om die reden niet naar behoren kunnen uitvoeren. Dat kan zijn voor het vertrek, maar ook tijdens de reis. Bovendien garandeert het Garantiefonds GGTO tijdens jouw verblijf jouw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Ook staat Garantiefonds GGTO garant voor de coronavoucher. Een fijne gedachte! WintersportDeluxe brengt haar reizigers voor deze garantieregeling een klantenbijdrage van € 7,50 per persoon in rekening. Met deze bijdragen, die worden afgedragen aan de GGTO, wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

VvRK | Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties

Ook is WintersportDeluxe aangesloten bij de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties. VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. De VvKR heeft op dit moment 405 leden. Alle leden die pakketreizen aanbieden zijn aangesloten bij een reisgarantieregeling zoals het Garantiefonds GGTO .Tevens hebben alle leden ook een verplichte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor reisorganisaties / touroperators. Deze aansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt schade aan personen en/of zaken en de daaruit voortvloeiende gevolgschade mocht er onverhoopt tijdens de reis iets gebeuren.