Reizen in tijden van corona

COVID-19 WintersportDeluxe SkiMaquis

Reizen in tijden van corona? Reizen met toeristische doeleinden binnen het Schengengebied is sinds 15 juni 2020 weer toegestaan. Echter zijn de besluiten van het land van bestemming doorslaggevend of je er welkom bent en onder welke voorwaarden.

De bergen lenen zich uitstekend voor een sportieve vakantie met voldoende ruimte voor iedereen. Daarom is het nu het juiste moment om te kiezen voor een onvergetelijke vakantie in de sneeuw. SkiMaquis organiseert reizen naar de mooiste plekjes in de Franse, Oostenrijkse & Zwitserse sneeuw. Het is belangrijker dan ooit jouw reis onder te brengen bij een degelijke reisorganisatie. Zo ben je niet alleen verzekerd van een reis die georganiseerd is door kenners, maar ook van een organisatie die haar zaken financieel op orde heeft en direct actie neemt als dat nodig is. En dat altijd zonder jouw wensen uit het oog te verliezen.

Garantiefonds GGTO 

SkiMaquis is aangesloten bij garantiefonds GGTO. Dit houdt in dat jouw geld verzekerd is en dat jouw vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als wij in financiële problemen zouden komen. Ook staat GGTO garant voor de coronavoucher. Een fijne gedachte!

Update code oranje

Per 3 november 2020 heeft het kabinet een negatief reisadvies voor alle (behalve noodzakelijke) buitenlandse reizen afgegeven. Dit reisadvies geldt tot half januari 2021. Het kabinet volgt daarmee het advies van het Outbreak Management Team (OMT). Wij als reisorganisatie kunnen op dit moment helaas geen boekingen accepteren met een vertrek tot half januari 2021. Voor alle reizen met een vertrekdatum vanaf 23 januari 2021 zijn nieuwe aanvragen van harte welkom.

Let wel: je boekt in tijden van corona een reis naar het buitenland. Veel Europese bestemmingen kennen op dit moment een verhoogd risico. Bij een ‘code oranje’ (NL) of 'rode zone' (BE) wordt er door zowel de Nederlandse als de Belgische overheid aangeraden om alleen noodzakelijke reizen te maken en bij terugkomst in Nederland of België 10 dagen in zelfquarantaine te gaan. Er kunnen ter plaatse weliswaar strengere maatregelen worden doorgevoerd, maar er zijn geen reisbeperkingen.

Bij iedere nieuwe aanvraag gaan wij opnieuw in conclaaf met onze partner(s) om voor jou de best mogelijke voorwaarden te bedingen. Ondanks de steeds veranderende reisadviezen en maatregelen ter plaatse stellen onze partners zich zo flexibel mogelijk op. Veel van onze partners hebben inmiddels versoepelde annuleringsvoorwaarden opgesteld. Deze voorwaarden zijn geldig voor nieuwe boekingen (reserveringen gemaakt na 24 september 2020) en worden je uiteraard vooraf kenbaar gemaakt zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Lees hier meer over de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland
Lees hier meer over de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van België

Coronacrisis WintersportDeluxe SkiMaquis

Lockdown land van bestemming

Mocht de overheid besluiten dat het land van bestemming - Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland - in lockdown gaat, geeft dat jou recht op een zogenaamd coronavoucher. Daarmee kun je op een later tijdstip alsnog van een welverdiende vakantie genieten. Een aantal van onze partners heeft in hun versoepelde voorwaarden opgenomen dat een volledige terugbetaling wordt gegarandeerd indien de annulering voortkomt uit een COVID-19 gerelateerde reden. Denk hierbij aan gesloten grenzen van het land van herkomst van de reiziger, een van overheidswege opgelegde reisbeperking voor de reiziger, een gesloten skigebied of een door de overheid verplicht gestelde quarantaine tijdens het verblijf. In een enkel geval is dus ook een 'code oranje' (NL) of 'rode zone'(BE) een geldige reden om de vakantie kosteloos te annuleren. Deze voorwaarden zijn echter per leverancier verschillend. De voorwaarden die geldig zijn voor de door jou aangevraagde accommodatie worden je vooraf kenbaar gemaakt.

Le Refuge de Solaise Val d'Isere Tignes-Val d'Isere Frankrijk

COVID-19 maatregelen in de Franse skigebieden

Door het hoge aantal besmettingen van het coronavirus is Frankrijk opnieuw in lockdown t/m 1 december 2020. Niet noodzakelijke reizen naar Frankrijk zijn op dit moment niet toegestaan.

Wij delen graag alvast de informatie die wij tot nu toe (eind september 2020) hebben ontvangen betreffende de maatregelen die in de Franse skigebieden zullen worden genomen. Elk skigebied heeft zijn eigen beleid met betrekking tot de te nemen maatregelen, maar in het algemeen gelden in de skigebieden dezelfde regels. Deze informatie is ons door het Frans verkeersbureau verstrekt:

Officieel protocol skiliften
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Skiliftbeheerders van skiliften, gondels en sleepliften hebben de keuze uit 2 opties:
1. Gebruikers moeten een mondmasker dragen en de van overheidswege opgelegde afstand zoveel mogelijk respecteren
2. Gebruikers hoeven geen mondmasker te dragen, maar worden gescheiden door een lege plaats in de skilift. Om veiligheidsredenen kunnen kinderen naast hun volwassen familielid zitten.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland De van overheidswege opgelegde afstand tussen de gebruikers moet worden gerespecteerd, ook in de wachtrijen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Er wordt met de gebruikers gecommuniceerd via intercom en posters in alle ruimtes die voor de gebruikers toegankelijk zijn

Overige richtlijnen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Mondmaskers zijn verplicht in alle gesloten ruimtes, inclusief skiverhuurwinkels. Door middel van een vloermarkering wordt de looproute aangegeven. Er wordt een hygiënekap gebruikt om helmen te passen en alle sportartikelen worden regelmatig gedesinfecteerd.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Mondmaskers zijn verplicht in het openbaar vervoer, inclusief skiliften, cabines en skibussen.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Er is geen beperking wat betreft het aantal aanwezigen in de skibussen.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Mondmaskers zijn verplicht in alle cabines. Het aantal personen wordt beperkt om de van overheidswege opgelegde afstand in de cabines te waarborgen; alleen mensen uit dezelfde familie of dezelfde groep vrienden mogen samen de cabine nemen zonder sociale beperking. In de wachtrij zorgen vloermarkeringen voor een afstand van 1 meter tussen de wachtenden.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Mondmaskers zijn verplicht in alle restaurants. Door middel van een vloermarkering wordt de looproute aangegeven. Desinfecterende handgel zal in alle restaurants verkrijgbaar zijn en van het personeel wordt verwacht dat ze alle meubels en toiletten meerdere keren per dag desinfecteren. Tussen de tafels wordt er een afstand van 1,5 meter aangehouden.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Het aantal leerlingen per skiklas wordt dit jaar beperkt. Van alle leraren wordt verwacht dat ze tijdens de les te allen tijde mondmaskers dragen. Dit geldt niet voor de leerlingen. De algemene ruimtes die voor en na de les worden gebruikt moeten worden aangepast zodat de van overheidswege opgelegde afstand kan worden gewaarborgd. Leerlingen moeten onderling afstand bewaren en ze moeten mondmaskers dragen in de skiliften.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Desinfecterende handgel wordt verstrekt in alle accommodaties. Ook worden de openbare ruimtes regelmatig gereinigd. Online boeken en inchecken wordt aangemoedigd om persoonlijk contacten te vermijden. Contactloze betalingen hebben de voorkeur.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Voor zwembaden en wellnessruimtes geldt dat de openbare kleedruimtes voorlopig zijn gesloten. Groepsactiviteiten worden beperkt tot 10 personen om een afstand van minimaal 2 meter te kunnen waarborgen. Langs de rand van het zwembad en in alle openbare ruimtes zijn mondmaskers verplicht.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland In winkels en supermarkten is het verplicht om mondmaskers te dragen en de speciale in- en uitgangen te respecteren.

PDF COVID-19 informatie wintersportplaatsen Frankrijk

Check altijd de actuele stand van zaken voorafgaand aan je vertrek!

COVID-19 maatregelen in de Oostenrijkse skigebieden

Van 17 t/m 26 november 2020 geldt er een uitgaansverbod. Men mag alleen het huis verlaten als daarvoor een goede reden is bijv. om boodschappen te doen, voor lichaamsbeweging of als thuiswerken echt niet mogelijk is. Verder gelden onderstaande regels tot 6 december.

  • Restaurants en drinkgelegenheden zijn gesloten. Eten afhalen kan tussen 06:00 en 19:00. Eten laten bezorgen is de hele dag mogelijk.
  • Hotels zijn voor toeristische doeleinden gesloten. Uitzonderingen gelden voor mensen die op zakenreis zijn.
  • Vrijetijds- en cultuurinstellingen zoals zwembaden, theaters, bioscopen, musea, dierentuinen, attractieparken zijn gesloten.
  • Evenementen zoals concerten, theatervoorstellingen, tentoonstellingen, beurzen zijn niet mogelijk.
  • Skiliften en kabelbanen zijn voor recreatief gebruik gesloten.
  • Niet noodzakelijk winkels zijn gesloten, maar supermarkten, drogisterijen, apotheken, postkantoren, banken etc. blijven open.
  • Servicebedrijven zoals kappers, schoonheidssalons etc. zijn gesloten.

Ook in Oostenrijk loopt het aantal besmettingen op. Men doet er alles aan om die cijfers terug te dringen. Volgens de bondskanselier is het ontzettend belangrijk om een 2e lockdown te voorkomen. Anders komen de banen van veel mensen op het spel te staan. Vooral de toerismebranche wordt dan hard getroffen. Het gaat hier om maar liefst 15% van het BNP. In Tirol is toerisme zelfs verantwoordelijk voor een derde van de omzet en voor een kwart van de banen.

Om COVID-19 een halt toe te roepen zijn er duidelijke regels nodig. In het kader van 'veilig wintertoerisme’ zijn de eerste coronaregels bekendgemaakt. Met deze regels moet je rekening houden tijdens je wintersport:

Officieel protocol accommodaties
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Verschillende gastengroepen moeten minimaal 1 meter afstand van elkaar houden
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Medewerkers die in direct contact staan met gasten, moeten mond- en neusbescherming dragen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Gasten moeten mond- en neusbescherming dragen in openbare ruimtes die voor iedereen toegankelijk zijn

Officieel protocol skiliften
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Mond- en neusbescherming is verplicht
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland De van overheidswege opgelegde afstand van 1 meter moet worden gerespecteerd, ook in de wachtrijen

De focus ligt op de in- en uitstapprocedures in de verschillende kabelbaanstations. De deuren van de gondels openen en sluiten automatisch. Vakantiegangers hoeven ze dus niet met hun handen aan te raken. Bovendien zijn de medewerkers speciaal opgeleid om:

SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Te vermijden dat er mensenmassa’s ontstaan
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Voor een rustige doorstroming te zorgen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Helder met de gasten te communiceren
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Indien nodig in te grijpen

Officieel protocol skischolen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Groepen niet groter dan 10 personen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Geen tussentijdse verandering van skiklasjes
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Skileraren en gidsen mogen zich gratis laten testen op het coronavirus in het teken van ‘veilige gastvrijheid’

Officieel protocol après-ski
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Après-ski zoals in de gebruikelijke vorm is niet toegestaan
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Eten en drinken wordt uitsluitend zittend aan een tafel gedaan

De meeste Oostenrijkse skigebieden hebben ook nog eigen coronamaatregelen opgesteld. Die komen bovenop de hierboven genoemde regels van de Oostenrijkse overheid. Een overzicht van de coronamaatregelen per door SkiMaquis aangeboden skigebied in Oostenrijk vind je op de websites van de betreffende skigebieden:

Otztal Arena
Ski Arlberg
Skicircus Saalbach Hinterglemm
SkiJuwel Alpbachtal Wildschonau
Zell Am See-Kaprun
Zillertal

Check altijd de actuele stand van zaken voorafgaand aan je vertrek!

COVID-19 maatregelen in de Zwitserse skigebieden

Per 29 oktober 2020 heeft de Zwitserse regering aangekondigd dat ze de manier waarop ze de quarantainebeperkingen toepassen volledig veranderen. Alleen inwoners van landen met een infectiepercentage van meer dan 60 gevallen per 100.000 inwoners (en daarmee boven het aantal besmetting per inwoner van Zwitserland uitkomen) moeten bij aankomst in Zwitserland 10 dagen in quarantaine. Daarmee is het aantal landen op de Zwitserse rode lijst teruggebracht naar slechts vier landen, waaronder België. Dit betekent dat Belgen bij aankomst in Zwitserland 10 dagen hun onderkomen niet mogen verlaten. Wanneer je minder dan 24 uur in een risicovol gebied bent geweest ben je uitgesloten van de quarantaineverplichting. Door deze regel is een vakantie naar Zwitserland voor inwoners van België momenteel praktisch onmogelijk. Lees er hier meer over.

In quarantaine, hoe gaat dat in zijn werk?

Als je aankomt in Zwitserland dien je direct naar de door jou geboekte accommodatie te gaan. Onderweg moet je minimaal 1,5 meter afstand houden. Als afstand houden niet mogelijk is, wordt aangeraden een mondkapje te dragen. Openbaar vervoer moet vermeden worden. Jouw aankomst moet je binnen twee dagen melden bij de autoriteiten en tijdens de quarantainetijd moet je contact met anderen vermijden. De precieze regels vind je in dit document.

Coronavirus wintersportDeluxe