Reizen in tijden van corona

COVID-19 WintersportDeluxe SkiMaquis

Reizen in tijden van corona?

De bergen lenen zich uitstekend voor een sportieve vakantie met voldoende ruimte voor iedereen. Juist daarom kies je voor een onvergetelijke vakantie in de sneeuw. WintersportDeluxe organiseert reizen naar de mooiste plekjes in de Franse, Oostenrijkse & Zwitserse sneeuw. Het is belangrijker dan ooit jouw reis onder te brengen bij een degelijke reisorganisatie. Zo ben je niet alleen verzekerd van een reis die georganiseerd is door kenners, maar ook van een organisatie die haar zaken financieel op orde heeft en direct actie neemt als dat nodig is. En dat altijd zonder jouw wensen uit het oog te verliezen.

Update Oostenrijk

In Oostenrijk is de boostervaccinatie vanaf 25/12/2021 verplicht voor alle Nederlanders. Indien je de boostervaccinatie niet hebt verkregen dien je 10 dagen in quarantaine te gaan. Het kunnen tonen van een coronabewijs inclusief boostervaccinatie is dan ook noodzakelijk om naar Oostenrijk te kunnen afreizen.

Frankrijk, update 7 december 2021

  • Per 4 december zal het coronabewijs (pass sanitaire) zal moeten worden getoond voor toegang tot de skiliften. Dit wordt gecontroleerd bij de kassa’s van de liftmaatschappijen, bij de skileraar (indien skiles gereserveerd), bij de vertrekpunten van de skilift (ook bij gratis skiliften) en bij de pisterestaurants & terrassen.
  • Helaas is er nog altijd geen officiële uitspraak gedaan of de boosterprik ook verplicht is voor toeristen. Hopelijk komt hier snel uitsluitsel over.

Zwitserland, update 6 december 2021

Vanaf zaterdag 4 december 2021 is de quarantaineplicht voor Nederlanders in Zwitserland opgeheven. Wel is er een strenger testbeleid ingevoerd. Alle reizigers van 16 jaar en ouder moeten bij aankomst in Zwitserland een negatieve PCR-test overleggen. Dit is ook van toepassing als je volledig gevaccineerd en/of hersteld bent van COVID-19. Ook dien je ter plaatse opnieuw een test af te nemen tussen de 4e en 7e dag na aankomst in Zwitserland (PCR-test of antigeentest)

Zwitserland, update 29 november 2021

Per 27 november 2021 (vanaf 20.00 uur) is er een quarantaineplicht voor Nederlandse reizigers bij binnenkomst in Zwitserland. Deze quarantaine is verplicht voor een duur van 10 dagen. Ook moet er een negatief testresultaat worden overlegd. Dit geldt voor alle reizigers, ook voor gevaccineerden en van corona herstelde reizigers. Deze maatregelen worden ingevoerd vanwege de nieuwe variant op het coronavirus (omikron) die nu ook in Nederland is vastgesteld.

Frankrijk, update 26 november 2021

Het dragen van een mondkapje is niet verplicht bij buitenactiviteiten als skiën en snowboarden. De skiuitrusting zorgt ook al voor een natuurlijke afstand.

Onderstaande maatregelen zijn op dit moment van toepassing:
* Vanaf 11 jaar is een mondkapje in de gondels verplicht, alsook op drukke plekken in de buitenruimte en in de wachtrij voor de skilift. Voor de stoeltjesliften in de openlucht is er geen mondkapjesplicht.
* Er dient 1,5 meter afstand te worden gehouden.
* Het gebruik van een wasbaar mondkapje of nekwarmer wordt sterk aangeraden om vervuiling van de skipistes te voorkomen.
* Het dragen van een mondkapje is verplicht in de gemeenschappelijke ruimtes van de accommodatie, in (ski)winkels, binnenruimtes bij de skischool en bij bijeenkomsten, restaurants, bars, bioscopen, musea, bussen, treinen en op het perron.
* In de accommodatie is een coronabewijs mogelijk verplicht, alsook om toegang te krijgen tot het restaurant, de wellness, het zwembad en/of fitnessruimte (indien van toepassing)
* Het coronabewijs (pass sanitaire) is verplicht in vliegtuigen, op naam gereserveerde treinen en bussen, restaurants, bars, bioscopen, musea, discotheken, clubs en (dans)cafés.
* In Frankrijk geldt er momenteel geen 2G-regel om toegang te krijgen tot de horeca.
* Vooralsnog is het tonen van een coronabewijs (QR-code die aantoont dat je volledig gevaccineerd, genezen of negatief getest bent) niet verplicht in de skilift. Deze maatregelen kan wel worden ingevoerd als de besmettingen oplopen.
* Vooralsnog beschouwt Frankrijk buitenlandse toeristen die één prik met het Janssenvaccin hebben gehad als volledig gevaccineerd.
* Vooralsnog is het niet verplicht voor buitenlandse toeristen om een zogenaamde 'boosterprik' te halen. Dit is alleen verplicht voor alle Fransen vanaf 18 jaar, waarvan de laatste vaccinatie langer dan 5 maanden geleden is verkregen.
* Vanaf maandag 29 november 2021 zullen alleen PCR- en antigeentesten van minder dan 24 uur worden geaccepteerd.

Oostenrijk, update 22 november 2021

Helaas…. Oostenrijk is vanaf vandaag, 22 november 2021, in lockdown. Deze maatregel geldt voor iedereen, zowel gevaccineerd als niet-gevaccineerd. Na 10 dagen wordt er geëvalueerd of het aantal besmettingen is afgenomen. De lockdown duurt hooguit 20 dagen en zal eindigen op 13 december. Na deze lockdown, die voor iedereen geldt, is er vanaf 13 december een lockdown voor niet-gevaccineerden en daar zal op gehandhaafd worden. Ook wil Oostenrijk een vaccinatieplicht invoeren vanaf 1 februari 2022.. Met de juiste maatregelen is er nog steeds het vertrouwen dat het wintersportseizoen doorgang kan hebben ⛷🏂

Oostenrijk, update 8 november 2021

De maatregelen zijn aangescherpt in Oostenrijk en vanaf 8 november 2021 geldt de 2-G regel. Dit betekent dat je ofwel gevaccineerd ofwel hersteld moet zijn van het coronavirus. Een negatief testresultaat wordt niet langer geaccepteerd. Hierdoor is het voor ongevaccineerden helaas niet mogelijk om op wintersportvakantie te gaan naar Oostenrijk. Deze nieuwe maatregel is ingevoerd om ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen niet verder oploopt. Ook doet Oostenrijk er alles aan om het aankomende wintersportseizoen door te kunnen laten gaan.

* De 2-G regel geldt voor alle accommodaties, de horeca, vrijetijds- en sportfaciliteiten, culturele instellingen en de kabelbanen. Ook is dit van toepassing voor contactberoepen, kerstmarkten en evenementen met 25 personen of meer.
* Alle soorten PCR en antigeentesten worden niet langer geaccepteerd.
* De geldigheidsduur van vaccinatiebewijzen wordt teruggebracht tot 9 maanden.
* Vanaf 3 januari 2022 wordt een vaccinatiebewijs van Janssen niet meer geaccepteerd.
* Als je een eerste vaccinatie hebt ontvangen, maar de tweede vaccinatie nog niet is er een overgangsperiode van vier weken. De eerste vaccinatie in combinatie met een PCR-test wordt dan geaccepteerd.
* Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen bewijs te overleggen.
* Het dragen van een mondmasker (FFP-2) is verplicht in winkels en musea.

Kleurcodes

Per zaterdag 15 mei 2021 wordt het negatieve reisadvies opgeheven! Dat werd tijd 😊
Het reisadvies zal dan per land worden bepaald aan de hand van kleurcodes.

💚 Je kunt reizen. Bij terugkeer naar Nederland hoeft er geen negatieve coronatestuitslag te worden overlegd en is er geen quarantaineplicht.
💛 Je kunt reizen, echter zijn er veiligheids- of gezondheidsrisico’s. Bij terugkeer naar Nederland hoeft er geen negatieve coronatestuitslag te worden overlegd en is er geen quarantaineplicht.
🧡 Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Bij terugkeer naar Nederland dient er een negatieve coronatestuitslag te worden overlegd en er geldt een quarantaineplicht.
❤ Reis niet, er is een in- of uitreisverbod van toepassing. De Nederlandse overheid kan je ook niet van de bestemming terughalen naar Nederland.

Coronapaspoort

Ook is de overheid bezig met het ‘coronapaspoort’ waarmee je kunt bewijzen niet besmet te zijn met het coronavirus. Dat kan door middel van een bewijs van immuniteit, als je net genezen bent van COVID-19 of met een vaccinatiebewijs dat aantoont dat je in ieder geval 1 vaccinatie tegen corona hebt gekregen. Deze gegevens worden in dat paspoort geregistreerd, waardoor reizen zonder negatieve coronatestuitslag mogelijk gaat zijn.
Gelukkig duurt het nog even voordat het wintersportseizoen begint. Wij hebben er vertrouwen in dat de Alpenlanden tegen die tijd ‘geel’ (of wellicht zelfs groen) zijn gekleurd. Kortom, dat je kunt afreizen naar de Alpen en dat je kunt gaan genieten van een heerlijke vakantie in de sneeuw ❄

Oostenrijk

Oostenrijk heeft per 19 mei 2021 de hotels en restaurants heropend! Toeristen zijn welkom en er is geen quarantaineplicht voor toeristen uit diverse landen, waaronder België. Wel moet je een negatieve coronatest, een bewijs van immuniteit of een vaccinatiebewijs overhandigen. Voor Nederlanders geldt dat als je bent gevaccineerd of hersteld van corona er geen quarantaineplicht is. Indien je alleen bent getest dien je 5 dagen in quarantaine te gaan. De quarantaine kan na 5 dagen worden beëindigd indien de nieuwe testuitslag negatief is. Meer informatie over de geldende maatregelen: https://www.austria.info/.../prakt.../coronavirus-informatie
Gelukkig daalt het aantal besmettingen in Nederland. Laten we hopen dat ook de verplichte quarantaine na een coronatest snel vervalt voor Nederlanders 🤞
Coronacrisis WintersportDeluxe SkiMaquis

Boekingen 2021|2022

Eerder dan ooit is er al volop interesse voor volgend skiseizoen!! Vooral de hoogseizoensweken zijn in trek, met name de week van 25 december en de voorjaarsvakantie (februari). Veel gasten zijn omgeboekt naar volgend jaar, aangezien de skivakantie dit jaar niet door kon gaan vanwege het coronavirus. Daardoor is de beschikbaarheid voor een mooi chalet in het hoogseizoen al beperkt aan het worden. Wees er op tijd bij!

Voorboekingen

Voor de meeste residences geldt dat de beschikbaarheid en de prijzen in het voorjaar (april/mei) bekend gemaakt worden. Wij kunnen een vrijblijvende voorboeking voor je plaatsen, zodat je alvast op de lijst staat. De voorboekingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Op het moment dat de beschikbaarheid en prijzen bekend worden gemaakt horen jullie of de accommodatie beschikbaar is voor jullie en wat de prijs zal zijn.

Gratis skipakket bij boeking

Bij alle reserveringen voor het skiseizoen 2021|2022 geven wij een gratis skipakket ter waarde van € 55,- cadeau. Je kunt kiezen uit de volgende 2 pakketten:
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Skipakket TOMMY voor kinderen (ski’s, schoenen, stokken & kinderhelm)
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Ski’s GROEN voor volwassenen (alleen ski’s & stokken)

Voorwaarden WintersportDeluxe

Boekingsvoorwaarden

WintersportDeluxe volgt de annuleringsvoorwaarden van haar leveranciers. Vrijwel alle leveranciers hebben afgelopen skiseizoen hun voorwaarden herzien vanwege de uitbraak van het coronavirus. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid om tot 30 of 60 dagen voor aankomst kosteloos te kunnen annuleren. Een enkele leverancier wijkt hiervan af. De voorwaarden per leverancier worden je vooraf kenbaar gemaakt.

COVID-19 beleid

Over het algemeen worden door alle leveranciers dezelfde voorwaarden gehanteerd: als de landgrenzen zijn gesloten of het skigebied is niet bereikbaar (code oranje of code rood) en bij een lockdown (zowel voor het land van herkomst van de gasten als het land van bestemming) kun je kosteloos annuleren. Een enkele leverancier heeft nog aanvullende voorwaarden opgenomen.

Reis- en annuleringsverzekering

Als je een reis boekt dien je een reis-en annuleringsverzekering af te sluiten. Om een volledige dekking te hebben regel je de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na boeking. Bij annulering is een geldige reden noodzakelijk om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding van de annuleringskosten (voorwaarden zijn verschillend per verzekeringsmaatschappij) Denk bij de reisverzekering aan de wintersportdekking! WintersportDeluxe werkt samen met de Europeesche, een reisverzekeraar voor liefhebbers, door liefhebbers. De Europeesche is met bijna 100 jaar kennis en ervaring dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

Garantiefonds GGTO

WintersportDeluxe is aangesloten bij Garantiefonds GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators). Dit houdt in dat jouw geld verzekerd is en dat jouw vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als wij in financiële problemen zouden komen en de reis om die reden niet naar behoren kunnen uitvoeren. Dat kan zijn voor het vertrek, maar ook tijdens de reis. Bovendien garandeert het Garantiefonds GGTO tijdens jouw verblijf jouw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Ook staat Garantiefonds GGTO garant voor de coronavoucher. Een fijne gedachte! WintersportDeluxe brengt haar reizigers voor deze garantieregeling een klantenbijdrage van € 7,50 per persoon in rekening. Met deze bijdragen, die worden afgedragen aan de GGTO, wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

VvRK | Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties

Ook is WintersportDeluxe aangesloten bij de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties. VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. De VvKR heeft op dit moment 405 leden. Alle leden die pakketreizen aanbieden zijn aangesloten bij een reisgarantieregeling zoals het Garantiefonds GGTO .Tevens hebben alle leden ook een verplichte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor reisorganisaties / touroperators. Deze aansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt schade aan personen en/of zaken en de daaruit voortvloeiende gevolgschade mocht er onverhoopt tijdens de reis iets gebeuren.

Service & vervoer

Skipassen
Ga je op wintersport dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo is een skipas noodzakelijk als je gaat skiën of snowboarden 🏂 Heb je geen zin om in de rij te staan bij de kassa van de liftmaatschappij? Geen probleem, als je vooraf je skipas reserveert sturen wij deze alvast naar je huisadres. Je kunt zo de piste op! Een van de vele services die wij op voorhand voor je kunnen regelen.

Skimateriaal
Heb je geen eigen skimateriaal en wil je deze graag huren? Reserveer dan alvast je skimateriaal. Wij werken samen met SKISET en deze partner heeft skiwinkels in vrijwel alle skidorpen. Vooraf reserveren brengt ook voordelen met zich mee. De materialen zijn gemiddeld 25% voordeliger dan ter plaatse. Bij een kinderpakket is een helm inclusief. En 7 dagen huren = 6 dagen betalen!

Skilessen
Wil je skiles voor jezelf of de kinderen reserveren? Wij werken samen met diverse skischolen in Frankrijk waaronder ESF, ESI en Prosneige. Daardoor kunnen wij in vrijwel elk Frans skigebied skiles reserveren. Zowel groepsles, als privéles of een gids. Informeer naar de mogelijkheden.

Catering
Heb je een appartement of chalet gereserveerd, maar wil je niet elke avond in de keuken staan? Denk dan eens na over catering. Heerlijk als een chef-kok alle maaltijden voor jullie verzorgt. Dat is pas genieten! Deze extra services kunnen wij alvast voor jullie regelen, wij helpen jullie graag. Vraag ons om een offerte op maat.

Vliegtuig
Hoe ga je naar jouw skibestemming? Wat voor vervoer is er allemaal mogelijk? Je kunt zelf naar de Alpen rijden, maar dan kies je voor een lange autorit. Het vliegtuig is dan ook een goed alternatief. Vanaf Amsterdam is het 1 uur en 15 minuten vliegen naar Innsbruck en 1,5 uur naar Geneve. Reserveer je tickets online bij de luchtvaartmaatschappij of laat ons de tickets voor je reserveren. Daarvoor rekenen wij een fee van € 25 per ticket.

SkiThalys
Liever niet zelf rijden en je wilt ook niet met het vliegtuig reizen? Reserveer dan een fauteuil in de SkiThalys. Een uitstekende keuze om uitgerust op je bestemming aan te komen. De SkiThalys rijdt op de zaterdagen vanaf de kerstvakantie t/m half maart. De trein vertrekt vanaf vijf stations in Nederland. Er zijn zes dalstations in Frankrijk waar de trein stopt voor de wintersportgebieden.

Autohuur
Als je op de luchthaven bent aangekomen, haal je je huurauto op bij de desbetreffende verhuurder. Er zijn diverse categorieën auto’s beschikbaar. Met de verschillende opties stel je de autohuur verder naar wens samen. Denk hierbij aan airconditioning, vol aftanken, 2e bestuurder en geen borg betalen bij het ophalen van de auto.

Transfer
Wordt je liever gereden? Kies dan voor het gemak van een transfer. Vanaf de luchthaven én vanaf de treinstations kunnen wij een privé transfer of gedeelde transfer voor je reserveren. Wij werken samen met diverse vervoerders. Daardoor kunnen wij de beste service en prijs aanbieden. Meer informatie? Bel ons op 0251 - 760 860 of stuur een email naar info@wintersportdeluxe.nl

Le Refuge de Solaise Val d'Isere Tignes-Val d'Isere Frankrijk

COVID-19 maatregelen in de Franse skigebieden

Wij delen graag alvast de informatie die wij in september 2020 hebben ontvangen betreffende de maatregelen die in de Franse skigebieden worden genomen. Elk skigebied heeft zijn eigen beleid met betrekking tot de te nemen maatregelen, maar in het algemeen gelden in de skigebieden dezelfde regels. Deze informatie is ons door het Frans verkeersbureau verstrekt:

Officieel protocol skiliften
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Skiliftbeheerders van skiliften, gondels en sleepliften hebben de keuze uit 2 opties:
1. Gebruikers moeten een mondmasker dragen en de van overheidswege opgelegde afstand zoveel mogelijk respecteren
2. Gebruikers hoeven geen mondmasker te dragen, maar worden gescheiden door een lege plaats in de skilift. Om veiligheidsredenen kunnen kinderen naast hun volwassen familielid zitten.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland De van overheidswege opgelegde afstand tussen de gebruikers moet worden gerespecteerd, ook in de wachtrijen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Er wordt met de gebruikers gecommuniceerd via intercom en posters in alle ruimtes die voor de gebruikers toegankelijk zijn

Overige richtlijnen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Mondmaskers zijn verplicht in alle gesloten ruimtes, inclusief skiverhuurwinkels. Door middel van een vloermarkering wordt de looproute aangegeven. Er wordt een hygiënekap gebruikt om helmen te passen en alle sportartikelen worden regelmatig gedesinfecteerd.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Mondmaskers zijn verplicht in het openbaar vervoer, inclusief skiliften, cabines en skibussen.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Er is geen beperking wat betreft het aantal aanwezigen in de skibussen.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Mondmaskers zijn verplicht in alle cabines. Het aantal personen wordt beperkt om de van overheidswege opgelegde afstand in de cabines te waarborgen; alleen mensen uit dezelfde familie of dezelfde groep vrienden mogen samen de cabine nemen zonder sociale beperking. In de wachtrij zorgen vloermarkeringen voor een afstand van 1 meter tussen de wachtenden.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Mondmaskers zijn verplicht in alle restaurants. Door middel van een vloermarkering wordt de looproute aangegeven. Desinfecterende handgel zal in alle restaurants verkrijgbaar zijn en van het personeel wordt verwacht dat ze alle meubels en toiletten meerdere keren per dag desinfecteren. Tussen de tafels wordt er een afstand van 1,5 meter aangehouden.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Het aantal leerlingen per skiklas wordt dit jaar beperkt. Van alle leraren wordt verwacht dat ze tijdens de les te allen tijde mondmaskers dragen. Dit geldt niet voor de leerlingen. De algemene ruimtes die voor en na de les worden gebruikt moeten worden aangepast zodat de van overheidswege opgelegde afstand kan worden gewaarborgd. Leerlingen moeten onderling afstand bewaren en ze moeten mondmaskers dragen in de skiliften.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Desinfecterende handgel wordt verstrekt in alle accommodaties. Ook worden de openbare ruimtes regelmatig gereinigd. Online boeken en inchecken wordt aangemoedigd om persoonlijk contacten te vermijden. Contactloze betalingen hebben de voorkeur.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Voor zwembaden en wellnessruimtes geldt dat de openbare kleedruimtes voorlopig zijn gesloten. Groepsactiviteiten worden beperkt tot 10 personen om een afstand van minimaal 2 meter te kunnen waarborgen. Langs de rand van het zwembad en in alle openbare ruimtes zijn mondmaskers verplicht.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland In winkels en supermarkten is het verplicht om mondmaskers te dragen en de speciale in- en uitgangen te respecteren.

PDF COVID-19 informatie wintersportplaatsen Frankrijk

Check altijd de actuele stand van zaken voorafgaand aan je vertrek!

Skilift WintersportDeluxe

COVID-19 maatregelen in de Oostenrijkse skigebieden

  • Restaurants en drinkgelegenheden zijn gesloten. Eten laten bezorgen is de hele dag mogelijk.
  • Hotels zijn gesloten voor toeristen.
  • Vrijetijds- en cultuurinstellingen zoals zwembaden, theaters, bioscopen, musea, dierentuinen en attractieparken zijn gesloten.
  • Evenementen zoals concerten, theatervoorstellingen, tentoonstellingen, beurzen zijn niet mogelijk.
  • Niet noodzakelijk winkels zijn gesloten, maar supermarkten, drogisterijen, apotheken, postkantoren, banken etc. blijven open.
  • Skiliften en kabelbanen blijven open voor locals.

Om COVID-19 een halt toe te roepen zijn er duidelijke regels nodig. In het kader van 'veilig wintertoerisme’ zijn de coronaregels bekendgemaakt. Met deze regels moet je rekening houden tijdens je wintersport:

Officieel protocol accommodaties
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Verschillende gastengroepen moeten minimaal 1 meter afstand van elkaar houden
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Medewerkers die in direct contact staan met gasten, moeten mond- en neusbescherming dragen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Gasten moeten mond- en neusbescherming dragen in openbare ruimtes die voor iedereen toegankelijk zijn

Officieel protocol skiliften
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Mond- en neusbescherming is verplicht
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland De van overheidswege opgelegde afstand van 1 meter moet worden gerespecteerd, ook in de wachtrijen

De focus ligt op de in- en uitstapprocedures in de verschillende kabelbaanstations. De deuren van de gondels openen en sluiten automatisch. Vakantiegangers hoeven ze dus niet met hun handen aan te raken. Bovendien zijn de medewerkers speciaal opgeleid om:

SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Te vermijden dat er mensenmassa’s ontstaan
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Voor een rustige doorstroming te zorgen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Helder met de gasten te communiceren
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Indien nodig in te grijpen

Officieel protocol skischolen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Groepen niet groter dan 10 personen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Geen tussentijdse verandering van skiklasjes
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Skileraren en gidsen mogen zich gratis laten testen op het coronavirus in het teken van ‘veilige gastvrijheid’

Officieel protocol après-ski
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Après-ski zoals in de gebruikelijke vorm is niet toegestaan
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Eten en drinken wordt uitsluitend zittend aan een tafel gedaan

De meeste Oostenrijkse skigebieden hebben ook nog eigen coronamaatregelen opgesteld. Die komen bovenop de hierboven genoemde regels van de Oostenrijkse overheid. Een overzicht van de coronamaatregelen per skigebied in Oostenrijk vind je op de websites van de betreffende skigebieden:

Otztal Arena
Ski Arlberg
Skicircus Saalbach Hinterglemm
SkiJuwel Alpbachtal Wildschonau
Zell Am See-Kaprun
Zillertal

Check altijd de actuele stand van zaken voorafgaand aan je vertrek!

Skilift Alpine WintersportDeluxe

COVID-19 maatregelen in de Zwitserse skigebieden

Per 29 oktober 2020 heeft de Zwitserse regering aangekondigd dat ze de manier waarop ze de quarantainebeperkingen toepassen volledig veranderen. Alleen inwoners van landen met een infectiepercentage van meer dan 60 gevallen per 100.000 inwoners (en daarmee boven het aantal besmetting per inwoner van Zwitserland uitkomen) moeten bij aankomst in Zwitserland 10 dagen in quarantaine. Daarmee is het aantal landen op de Zwitserse rode lijst teruggebracht naar slechts vier landen. Wanneer je minder dan 24 uur in een risicovol gebied bent geweest ben je uitgesloten van de quarantaineverplichting. Lees er hier meer over.

In quarantaine, hoe gaat dat in zijn werk?

Als je aankomt in Zwitserland dien je direct naar de door jou geboekte accommodatie te gaan. Onderweg moet je minimaal 1,5 meter afstand houden. Als afstand houden niet mogelijk is, wordt aangeraden een mondkapje te dragen. Openbaar vervoer moet vermeden worden. Jouw aankomst moet je binnen twee dagen melden bij de autoriteiten en tijdens de quarantainetijd moet je contact met anderen vermijden. De precieze regels vind je in dit document.

Reisadviezen

Lees hier meer over de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland
Lees hier meer over de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van België

Coronavirus wintersportDeluxe