Reizen in tijden van corona

COVID-19 WintersportDeluxe SkiMaquis

Reizen in tijden van corona? De bergen lenen zich uitstekend voor een sportieve vakantie met voldoende ruimte voor iedereen. Juist daarom kies je voor een onvergetelijke vakantie in de sneeuw. WintersportDeluxe organiseert reizen naar de mooiste plekjes in de Franse, Oostenrijkse & Zwitserse sneeuw. Het is belangrijker dan ooit jouw reis onder te brengen bij een degelijke reisorganisatie. Zo ben je niet alleen verzekerd van een reis die georganiseerd is door kenners, maar ook van een organisatie die haar zaken financieel op orde heeft en direct actie neemt als dat nodig is. En dat altijd zonder jouw wensen uit het oog te verliezen.

Skiseizoen 2019|2020

Per 14 december 2020 heeft het kabinet een negatief reisadvies voor alle (behalve noodzakelijke) buitenlandse reizen afgegeven. Dit reisadvies geldt tot half maart 2021. Het kabinet volgt daarmee het advies van het Outbreak Management Team (OMT). Wij als reisorganisatie kunnen op dit moment helaas geen boekingen accepteren met een vertrek tot half maart 2021. Voor alle reizen met een vertrekdatum vanaf 20 maart 2021 zijn nieuwe aanvragen van harte welkom.

Let wel: je boekt in tijden van corona een reis naar het buitenland. Veel Europese bestemmingen kennen op dit moment een verhoogd risico. Bij een ‘code oranje’ (NL) of 'rode zone' (BE) wordt er door zowel de Nederlandse als de Belgische overheid aangeraden om alleen noodzakelijke reizen te maken en bij terugkomst in Nederland of België 10 dagen in zelfquarantaine te gaan. Er kunnen ter plaatse weliswaar strengere maatregelen worden doorgevoerd, maar er zijn geen reisbeperkingen.

Update Frankrijk per 21/1/2021

Helaas zullen de skiliften in de Franse skigebieden niet worden geopend op 1 februari. De kans is zelfs erg groot dat de skiliften de gehele maand februari gesloten zullen blijven. Dit besluit heeft de Franse regering helaas moeten nemen door de te hoge besmettingsgraad. Ook is er de angst op nog meer besmettingen door de nieuwe mutaties van het coronavirus die nu rondwaren. De skigebieden blijven wel open voor toeristen, maar de skiliften blijven vooralsnog gesloten.

Update Oostenrijk per 18/1/2021

Oostenrijk is vanaf 26 december opnieuw in lockdown. Bondskanselier Sebastian Kurz heeft in de persconferentie bekend gemaakt dat de lockdown in Oostenrijk wordt verlengd tot en met 7 februari 2021. Je wordt geacht zo veel mogelijk thuis te blijven. Uitzonderingen hierop zijn: noodzakelijke boodschappen doen, sporten, mensen helpen die dat nodig hebben en woon-werkverkeer. Hotels en restaurants zullen voorlopig gesloten blijven voor toeristen. Verwacht wordt dat de hotels en restaurants de deuren op zijn vroegst eind februari mogen openen. Ook zullen er diverse bestaande maatregelen worden aangescherpt. Het dragen van een mondmasker wordt op meerdere plaatsen verplicht gesteld en de afstandsregel van 1 meter wordt aangepast naar 2 meter. Half februari volgt er een besluit over de openingsdatum van de hotels en restaurants. Ook zijn er inreisbeperkingen van toepassing. Reis je uit een land met meer dan 100 besmettingen per 100.000 inwoners, dan moet je ter plaatse verplicht 10 dagen in quarantaine (op dit moment is dat van toepassing op Nederlanders en Belgen) De quarantaine kan op zijn vroegst op de 5e dag na aankomst opgeheven worden door het tonen van een negatieve PCR-test.

Update Zwitserland per 11/12/2020

Zwitserland opent dit skiseizoen wel haar skigebieden voor toeristen. Er is een maximale bezetting van 66% van de skiliften. Ook geldt er een mondkapjesplicht in de skiliften. Bedrijven die het Clean & Safe label en een beschermingsconcept hebben (hierin staan afspraken betreffende de mondkapjesplicht, het naleven van de hygiënemaatregelen etc.) mogen open blijven. Restaurants, hotels en bars zijn ook geopend. Uiteraard met de nodige maatregelen. Zo is reserveren verplicht, is er een mondkapjesplicht en mogen er niet meer dan 4 personen uit max. 2 huishoudens aan een tafel plaatsnemen.

Coronacrisis WintersportDeluxe SkiMaquis

Boekingen 2021|2022

Eerder dan ooit is er al volop interesse voor volgend skiseizoen!! Vooral de hoogseizoensweken zijn in trek, met name de week van 25 december en de voorjaarsvakantie (februari). Veel gasten zijn omgeboekt naar volgend jaar, aangezien de skivakantie dit jaar niet door kon gaan vanwege het coronavirus. Daardoor is de beschikbaarheid voor een mooi chalet in het hoogseizoen al beperkt aan het worden. Wees er op tijd bij!

Voorboekingen

Voor de meeste residences geldt dat de beschikbaarheid en de prijzen in het voorjaar (april/mei) bekend gemaakt worden. Wij kunnen een vrijblijvende voorboeking voor je plaatsen, zodat je alvast op de lijst staat. De voorboekingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Op het moment dat de beschikbaarheid en prijzen bekend worden gemaakt horen jullie of de accommodatie beschikbaar is voor jullie en wat de prijs zal zijn.

Gratis skipakket bij boeking

Bij alle reserveringen voor het skiseizoen 2021|2022 geven wij een gratis skipakket ter waarde van € 55,- cadeau. Je kunt kiezen uit de volgende 2 pakketten:
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Skipakket TOMMY voor kinderen (ski’s, schoenen, stokken & kinderhelm)
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Ski’s GROEN voor volwassenen (alleen ski’s & stokken)

Voorwaarden WintersportDeluxe

Boekingsvoorwaarden

WintersportDeluxe volgt de annuleringsvoorwaarden van haar leveranciers. Vrijwel alle leveranciers hebben afgelopen skiseizoen hun voorwaarden herzien vanwege de uitbraak van het coronavirus. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid om tot 30 of 60 dagen voor aankomst kosteloos te kunnen annuleren. Een enkele leverancier wijkt hiervan af. De voorwaarden per leverancier worden je vooraf kenbaar gemaakt.

COVID-19 beleid

Over het algemeen worden door alle leveranciers dezelfde voorwaarden gehanteerd: als de landgrenzen zijn gesloten of het skigebied is niet bereikbaar (code oranje of code rood) en bij een lockdown (zowel voor het land van herkomst van de gasten als het land van bestemming) kun je kosteloos annuleren. Een enkele leverancier heeft nog aanvullende voorwaarden opgenomen.

Reis- en annuleringsverzekering

Als je een reis boekt dien je een reis-en annuleringsverzekering af te sluiten. Om een volledige dekking te hebben regel je de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na boeking. Bij annulering is een geldige reden noodzakelijk om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding van de annuleringskosten (voorwaarden zijn verschillend per verzekeringsmaatschappij) Denk bij de reisverzekering aan de wintersportdekking! WintersportDeluxe werkt samen met de Europeesche, een reisverzekeraar voor liefhebbers, door liefhebbers. De Europeesche is met bijna 100 jaar kennis en ervaring dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

Garantiefonds GGTO

WintersportDeluxe is aangesloten bij Garantiefonds GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators). Dit houdt in dat jouw geld verzekerd is en dat jouw vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als wij in financiële problemen zouden komen en de reis om die reden niet naar behoren kunnen uitvoeren. Dat kan zijn voor het vertrek, maar ook tijdens de reis. Bovendien garandeert het Garantiefonds GGTO tijdens jouw verblijf jouw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Ook staat Garantiefonds GGTO garant voor de coronavoucher. Een fijne gedachte! WintersportDeluxe brengt haar reizigers voor deze garantieregeling een klantenbijdrage van € 7,50 per persoon in rekening. Met deze bijdragen, die worden afgedragen aan de GGTO, wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

VvRK | Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties

Ook is WintersportDeluxe aangesloten bij de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties. VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. De VvKR heeft op dit moment 405 leden. Alle leden die pakketreizen aanbieden zijn aangesloten bij een reisgarantieregeling zoals het Garantiefonds GGTO .Tevens hebben alle leden ook een verplichte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor reisorganisaties / touroperators. Deze aansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt schade aan personen en/of zaken en de daaruit voortvloeiende gevolgschade mocht er onverhoopt tijdens de reis iets gebeuren.

Service & vervoer

Skipassen
Ga je op wintersport dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo is een skipas noodzakelijk als je gaat skiën of snowboarden 🏂 Heb je geen zin om in de rij te staan bij de kassa van de liftmaatschappij? Geen probleem, als je vooraf je skipas reserveert sturen wij deze alvast naar je huisadres. Je kunt zo de piste op! Een van de vele services die wij op voorhand voor je kunnen regelen.

Skimateriaal
Heb je geen eigen skimateriaal en wil je deze graag huren? Reserveer dan alvast je skimateriaal. Wij werken samen met SKISET en deze partner heeft skiwinkels in vrijwel alle skidorpen. Vooraf reserveren brengt ook voordelen met zich mee. De materialen zijn gemiddeld 25% voordeliger dan ter plaatse. Bij een kinderpakket is een helm inclusief. En 7 dagen huren = 6 dagen betalen!

Skilessen
Wil je skiles voor jezelf of de kinderen reserveren? Wij werken samen met diverse skischolen in Frankrijk waaronder ESF, ESI en Prosneige. Daardoor kunnen wij in vrijwel elk Frans skigebied skiles reserveren. Zowel groepsles, als privéles of een gids. Informeer naar de mogelijkheden.

Catering
Heb je een appartement of chalet gereserveerd, maar wil je niet elke avond in de keuken staan? Denk dan eens na over catering. Heerlijk als een chef-kok alle maaltijden voor jullie verzorgt. Dat is pas genieten! Deze extra services kunnen wij alvast voor jullie regelen, wij helpen jullie graag. Vraag ons om een offerte op maat.

Vliegtuig
Hoe ga je naar jouw skibestemming? Wat voor vervoer is er allemaal mogelijk? Je kunt zelf naar de Alpen rijden, maar dan kies je voor een lange autorit. Het vliegtuig is dan ook een goed alternatief. Vanaf Amsterdam is het 1 uur en 15 minuten vliegen naar Innsbruck en 1,5 uur naar Geneve. Reserveer je tickets online bij de luchtvaartmaatschappij of laat ons de tickets voor je reserveren. Daarvoor rekenen wij een fee van € 25 per ticket.

SkiThalys
Liever niet zelf rijden en je wilt ook niet met het vliegtuig reizen? Reserveer dan een fauteuil in de SkiThalys. Een uitstekende keuze om uitgerust op je bestemming aan te komen. De SkiThalys rijdt op de zaterdagen vanaf de kerstvakantie t/m half maart. De trein vertrekt vanaf vijf stations in Nederland. Er zijn zes dalstations in Frankrijk waar de trein stopt voor de wintersportgebieden.

Autohuur
Als je op de luchthaven bent aangekomen, haal je je huurauto op bij de desbetreffende verhuurder. Er zijn diverse categorieën auto’s beschikbaar. Met de verschillende opties stel je de autohuur verder naar wens samen. Denk hierbij aan airconditioning, vol aftanken, 2e bestuurder en geen borg betalen bij het ophalen van de auto.

Transfer
Wordt je liever gereden? Kies dan voor het gemak van een transfer. Vanaf de luchthaven én vanaf de treinstations kunnen wij een privé transfer of gedeelde transfer voor je reserveren. Wij werken samen met diverse vervoerders. Daardoor kunnen wij de beste service en prijs aanbieden. Meer informatie? Bel ons op 0251 - 760 860 of stuur een email naar info@wintersportdeluxe.nl

Le Refuge de Solaise Val d'Isere Tignes-Val d'Isere Frankrijk

COVID-19 maatregelen in de Franse skigebieden

Wij delen graag alvast de informatie die wij in september 2020 hebben ontvangen betreffende de maatregelen die in de Franse skigebieden worden genomen. Elk skigebied heeft zijn eigen beleid met betrekking tot de te nemen maatregelen, maar in het algemeen gelden in de skigebieden dezelfde regels. Deze informatie is ons door het Frans verkeersbureau verstrekt:

Officieel protocol skiliften
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Skiliftbeheerders van skiliften, gondels en sleepliften hebben de keuze uit 2 opties:
1. Gebruikers moeten een mondmasker dragen en de van overheidswege opgelegde afstand zoveel mogelijk respecteren
2. Gebruikers hoeven geen mondmasker te dragen, maar worden gescheiden door een lege plaats in de skilift. Om veiligheidsredenen kunnen kinderen naast hun volwassen familielid zitten.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland De van overheidswege opgelegde afstand tussen de gebruikers moet worden gerespecteerd, ook in de wachtrijen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Er wordt met de gebruikers gecommuniceerd via intercom en posters in alle ruimtes die voor de gebruikers toegankelijk zijn

Overige richtlijnen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Mondmaskers zijn verplicht in alle gesloten ruimtes, inclusief skiverhuurwinkels. Door middel van een vloermarkering wordt de looproute aangegeven. Er wordt een hygiënekap gebruikt om helmen te passen en alle sportartikelen worden regelmatig gedesinfecteerd.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Mondmaskers zijn verplicht in het openbaar vervoer, inclusief skiliften, cabines en skibussen.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Er is geen beperking wat betreft het aantal aanwezigen in de skibussen.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Mondmaskers zijn verplicht in alle cabines. Het aantal personen wordt beperkt om de van overheidswege opgelegde afstand in de cabines te waarborgen; alleen mensen uit dezelfde familie of dezelfde groep vrienden mogen samen de cabine nemen zonder sociale beperking. In de wachtrij zorgen vloermarkeringen voor een afstand van 1 meter tussen de wachtenden.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Mondmaskers zijn verplicht in alle restaurants. Door middel van een vloermarkering wordt de looproute aangegeven. Desinfecterende handgel zal in alle restaurants verkrijgbaar zijn en van het personeel wordt verwacht dat ze alle meubels en toiletten meerdere keren per dag desinfecteren. Tussen de tafels wordt er een afstand van 1,5 meter aangehouden.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Het aantal leerlingen per skiklas wordt dit jaar beperkt. Van alle leraren wordt verwacht dat ze tijdens de les te allen tijde mondmaskers dragen. Dit geldt niet voor de leerlingen. De algemene ruimtes die voor en na de les worden gebruikt moeten worden aangepast zodat de van overheidswege opgelegde afstand kan worden gewaarborgd. Leerlingen moeten onderling afstand bewaren en ze moeten mondmaskers dragen in de skiliften.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Desinfecterende handgel wordt verstrekt in alle accommodaties. Ook worden de openbare ruimtes regelmatig gereinigd. Online boeken en inchecken wordt aangemoedigd om persoonlijk contacten te vermijden. Contactloze betalingen hebben de voorkeur.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Voor zwembaden en wellnessruimtes geldt dat de openbare kleedruimtes voorlopig zijn gesloten. Groepsactiviteiten worden beperkt tot 10 personen om een afstand van minimaal 2 meter te kunnen waarborgen. Langs de rand van het zwembad en in alle openbare ruimtes zijn mondmaskers verplicht.
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland In winkels en supermarkten is het verplicht om mondmaskers te dragen en de speciale in- en uitgangen te respecteren.

PDF COVID-19 informatie wintersportplaatsen Frankrijk

Check altijd de actuele stand van zaken voorafgaand aan je vertrek!

Skilift WintersportDeluxe

COVID-19 maatregelen in de Oostenrijkse skigebieden

T/m 24 januari 2021 zijn de onderstaande maatregelen van toepassing:

  • Restaurants en drinkgelegenheden zijn gesloten. Eten laten bezorgen is de hele dag mogelijk.
  • Hotels zijn gesloten voor toeristen.
  • Vrijetijds- en cultuurinstellingen zoals zwembaden, theaters, bioscopen, musea, dierentuinen en attractieparken zijn gesloten.
  • Evenementen zoals concerten, theatervoorstellingen, tentoonstellingen, beurzen zijn niet mogelijk.
  • Niet noodzakelijk winkels zijn gesloten, maar supermarkten, drogisterijen, apotheken, postkantoren, banken etc. blijven open.
  • Skiliften en kabelbanen blijven open voor locals.

Ook in Oostenrijk loopt het aantal besmettingen op. Men doet er alles aan om die cijfers terug te dringen. Volgens de bondskanselier is het ontzettend belangrijk om een 2e lockdown te voorkomen. Anders komen de banen van veel mensen op het spel te staan. Vooral de toerismebranche wordt dan hard getroffen. Het gaat hier om maar liefst 15% van het BNP. In Tirol is toerisme zelfs verantwoordelijk voor een derde van de omzet en voor een kwart van de banen.

Om COVID-19 een halt toe te roepen zijn er duidelijke regels nodig. In het kader van 'veilig wintertoerisme’ zijn de eerste coronaregels bekendgemaakt. Met deze regels moet je rekening houden tijdens je wintersport:

Officieel protocol accommodaties
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Verschillende gastengroepen moeten minimaal 1 meter afstand van elkaar houden
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Medewerkers die in direct contact staan met gasten, moeten mond- en neusbescherming dragen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Gasten moeten mond- en neusbescherming dragen in openbare ruimtes die voor iedereen toegankelijk zijn

Officieel protocol skiliften
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Mond- en neusbescherming is verplicht
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland De van overheidswege opgelegde afstand van 1 meter moet worden gerespecteerd, ook in de wachtrijen

De focus ligt op de in- en uitstapprocedures in de verschillende kabelbaanstations. De deuren van de gondels openen en sluiten automatisch. Vakantiegangers hoeven ze dus niet met hun handen aan te raken. Bovendien zijn de medewerkers speciaal opgeleid om:

SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Te vermijden dat er mensenmassa’s ontstaan
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Voor een rustige doorstroming te zorgen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Helder met de gasten te communiceren
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Indien nodig in te grijpen

Officieel protocol skischolen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Groepen niet groter dan 10 personen
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Geen tussentijdse verandering van skiklasjes
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Skileraren en gidsen mogen zich gratis laten testen op het coronavirus in het teken van ‘veilige gastvrijheid’

Officieel protocol après-ski
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Après-ski zoals in de gebruikelijke vorm is niet toegestaan
SkiMaquis favicon wintersport skivakantie luxe chalet catered appartement hotel Frankrijk Oostenrijk Zwitserland Nederland Eten en drinken wordt uitsluitend zittend aan een tafel gedaan

De meeste Oostenrijkse skigebieden hebben ook nog eigen coronamaatregelen opgesteld. Die komen bovenop de hierboven genoemde regels van de Oostenrijkse overheid. Een overzicht van de coronamaatregelen per skigebied in Oostenrijk vind je op de websites van de betreffende skigebieden:

Otztal Arena
Ski Arlberg
Skicircus Saalbach Hinterglemm
SkiJuwel Alpbachtal Wildschonau
Zell Am See-Kaprun
Zillertal

Check altijd de actuele stand van zaken voorafgaand aan je vertrek!

Skilift Alpine WintersportDeluxe

COVID-19 maatregelen in de Zwitserse skigebieden

Per 29 oktober 2020 heeft de Zwitserse regering aangekondigd dat ze de manier waarop ze de quarantainebeperkingen toepassen volledig veranderen. Alleen inwoners van landen met een infectiepercentage van meer dan 60 gevallen per 100.000 inwoners (en daarmee boven het aantal besmetting per inwoner van Zwitserland uitkomen) moeten bij aankomst in Zwitserland 10 dagen in quarantaine. Daarmee is het aantal landen op de Zwitserse rode lijst teruggebracht naar slechts vier landen, waaronder België. Dit betekent dat Belgen bij aankomst in Zwitserland 10 dagen hun onderkomen niet mogen verlaten. Wanneer je minder dan 24 uur in een risicovol gebied bent geweest ben je uitgesloten van de quarantaineverplichting. Door deze regel is een vakantie naar Zwitserland voor inwoners van België momenteel praktisch onmogelijk. Lees er hier meer over.

In quarantaine, hoe gaat dat in zijn werk?

Als je aankomt in Zwitserland dien je direct naar de door jou geboekte accommodatie te gaan. Onderweg moet je minimaal 1,5 meter afstand houden. Als afstand houden niet mogelijk is, wordt aangeraden een mondkapje te dragen. Openbaar vervoer moet vermeden worden. Jouw aankomst moet je binnen twee dagen melden bij de autoriteiten en tijdens de quarantainetijd moet je contact met anderen vermijden. De precieze regels vind je in dit document.

Reisadviezen

Lees hier meer over de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland
Lees hier meer over de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van België

Coronavirus wintersportDeluxe