Evasion Mont Blanc

Evasion Mont Blanc WintersportDeluxe

Het skigebied Evasion Mont-Blanc ligt op een uur rijden van Genève en vlakbij de Mont Blanc (4810 m). Het hoogste punt van het skigebied ligt op 2353 meter hoogte. Er is 400 kilometer aan pistes te ontdekken. Er zijn 228 afdalingen, waarvan 47 groen, 63 blauw, 85 rood en 33 zwarte pistes. Er zijn 108 skiliften, 895 sneeuwkanonnen en ook zijn er 5 snowparks waar je je kunt uitleven. In dit skigebied vindt je de skidorpen: Megeve op 1113 meter hoogte, Saint-Gervais op 850 meter hoogte, Saint-Nicolas de Veroce op 1150 meter hoogte en Le Bettex op 1400 meter hoogte. Op 1840 meter hoogte vind je het beginners skigebied, bereikbaar via de Bettex-Mont d’Arbois gondel. In Saint-Gervais vind je thermale baden die al eeuwenlang veel toeristen trekken.

Evasion Mont Blanc pisteplattegrond WintersportDeluxe

Ontdek het skigebied ook eens op een andere manier. Ga op pad met Clemence, een yoga lerares en fytotherapie consultant, die je meer leert over medicinale planten. Of boek een yogales. Ook leuk om te doen is een sneeuwschoenwandeltocht naar een verborgen iglo waarna je kunt genieten van een heerlijk aperitief. Ook zijn er diverse andere activiteiten zoals ijsklimmen, paragliding, schaatsen in Saint Gervais en kun je een kaasboerderij bezoeken.

Saint-Nicolas de Veroce

Saint-Nicolas de Veroce is een kleinschalig en rustig skidorpje. Een leuke bestemming voor gezinnen en families. Dit authentieke skidorpje ligt op 1150 meter hoogte in het skigebied Evasion Mont Blanc. In het centrum vind je de barokken kerk, enkele winkeltjes en een supermarktje waar je huisgemaakte gerechten kunt afhalen. Ook kun je Museum of Scared Art bezoeken om de geschiedenis van de locals te ontdekken. In het centrum vertrekt ook de stoeltjeslift, waardoor je een directe toegang hebt tot het skigebied met 400 pistekilometers om te ontdekken. Er zijn veel rode pistes en daarvoor is het gebied rondom Saint-Nicolas ook zeer geschikt is voor de ervaren skiër.

Klik op de button voor alle accommodaties

Megeve

Megeve is een van de oudste skidorpen van Frankrijk met een mooie kerk uit 1085. Dit mondaine skidorp heeft een gezellig, autovrij centrum met chique winkels, bars en restaurants (ook met Michelinster) en een casino. Megeve heeft een goede ligging in het skigebied Evasion Mont Blanc. Je kunt vanuit dit skidorp alle kanten uit om het skigebied te ontdekken. Neem de skilift naar de pistes van de Rochebrune (1754 m) en Mont d’Arbois (1840m). Het skigebied is toegankelijk voor elk skiniveau. Bij alle dalstations zijn oefenliften met makkelijke pistes, waardoor beginnende skiërs in het hele skigebied van Megeve kunnen skiën. Daarnaast zijn er ook veel buckelpistes voor de gevorderden skiërs en poedersneeuw op de Mont Joly.

Klik op de button voor alle accommodaties