Zillertal

Zillertal ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Door de hoogte van dit skigebied, tot 3250 meter, is dit een sneeuwzekere bestemming. Het skigebied bestaat uit 4 skigebieden met in totaal 515 pistekilometers: Zillertal Arena, Zillertal 3000, Hochzillertal- Hochfügen en Mayrhofen-Hippach. Het meeste bekende skigebied is het Zillertal Arena. Dit gebied ligt slechts deels in het Zillertal zelf, het grootste deel ligt in een zijdal. Het skigebied verbindt Zell am Ziller en Gerlos in Tirol met Konigsleiten en Krimml in het Salzburgerland.

Zillertal 3000 is een van de grootst aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. In dit skigebied vind je de dorpen Mayrhofen, Hippach, Finkenberg en Hintertux. Het skigebied Penken bij Mayrhofen-Hippach is verbonden met Rastkogel en Eggalm bij Finkenberg. Alleen om naar de Hintertux gletsjer te gaan heb je de skibus nodig. Op deze gletsjer kun je 365 dagen per jaar skiën. Vanwege de lange afdalingen is dit ook ideaal voor snowboarders. En je kunt hier een 12 kilometer lange dalafdaling maken. Ski Zillertal 3000 heeft een grote variatie aan pisten, waardoor dit skigebied zowel voor beginners als gevorderden uitdagend is. De die-hards nemen de Harakiri-piste in Mayrhofen, de steilst geprepareerde piste van Oostenrijk.

Met de skipas Zillertaler Superskipass kun je in alle skigebieden terecht. De skibussen en de Zillertal spoorlijn (Zillertalbahn) zijn gratis met deze skipas te gebruiken. Vind je het leuk om veel landgenoten op de pistes tegen te komen en na het skiën door te gaan in de talrijke Nederlandse après-skibars, dan is het Zillertal echt iets voor jou! Mocht je toch minder behoefte hebben aan hossende Nederlanders, dan is het dorp Hochkrimml een aanrader.

Zillertal Arena Oostenrijk pisteplattegrond

Gerlos

Het skidorp Gerlos ligt vlak onder de Gerlospas die Tirol met het Salzburgerland verbindt. Gerlos ligt centraal in het skigebied Zillertal Arena. Met twee gondelbanen kun je alle kanten op. Aangezien er al jaren zoveel Nederlanders naar dit skidorp komen, is dit misschien wel de meest vernederlandste plaats van de Alpen. Voor kinderen heeft dit als voordeel dat de voertaal Nederlands is op de oefenpiste en in kinderland (in het dorp en op de berg) De accommodaties liggen achter de kaarsrechte lange straat die feitelijk het dorp vormt. Als je van een uitbundige après-ski houdt, dan ben je in hier op het juiste adres. Heel veel cafés en discotheken hebben Nederlands personeel en er zijn regelmatig optredens van Nederlandse DJ’s en artiesten.

Klik op de button voor alle accommodaties

Mayrhofen

Mayrhofen is de grootste stad in het Zillertal, gelegen op een hoogte van 630 meter. Het familieskigebied heeft prachtige pistes voor kinderen en beginners, maar heeft ook een aantrekkelijke en uitdagende afdaling van 5,5 km. Het Zillertal staat bekend als een van de topbestemmingen voor wintersport. Mayrhofen-Hippach ligt in het achterste dal, ingebed tussen de bergen Ahorn en Penken, die beide bereikbaar zijn met de skilift vanuit het dorp. Er is echter geen dalafdaling mogelijk vanuit Penken, waardoor je de Penkenbahn naar beneden zal moeten nemen. Vanuit Ahorn kun je wel terug skiën tot in het dal. Er zijn perfect geprepareerde paden om de 139 pistekilometers te ontdekken.

Klik op de button voor alle accommodaties

Aschau im Zillertal

Dit kleine skidorpje is gelegen op 549 meter hoogte in het Hochzillertal tussen de skidorpen Kaltenbach en Zell am Ziller. Door deze goede ligging heb je toegang tot 2 skigebieden: Hochzillertal-Hochfügen en Zillertal Arena. Voor toegang tot een van beide skigebieden neem je de auto, de skibus of de Zillertalbahn (trein). Terug skiën naar het dorp vanaf Hochzillertal is mogelijk indien de sneeuwcondities goed zijn. De afdaling is alleen voor gevorderde skiërs. Een echt centrum vind je niet in Aschau im Zillertal. Wel vind je er een supermarkt, een skiwinkel en diverse restaurants.

Klik op de button voor alle accommodaties