Zillertal

Zillertal Oostenrijk WintersportDeluxe

Zillertal bestaat uit de skigebieden Zillertal Arena, Zillertal 3000 en Hochfügen- Hochzillertal met in totaal 429 pistekilometers. Een van de grootst aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk is Zillertal 3000. Dit skigebied heeft 199 km aan pistes, 66 skiliften en bestaat uit Mayrhofen-Hippach, Penken, Ahorn, Rastkogel, Eggalm en de Hintertuxer Gletscher. Er is een grote variatie aan pistes. Daardoor is dit skigebied zowel voor beginners als gevorderden uitdagend. Die-hards nemen de Harakiri-piste in Mayrhofen, de steilst geprepareerde piste van Oostenrijk.

Het meest bekende skigebied is Zillertal Arena met 139 km pistes en 51 skiliften. Hier vind je de plaatsen Zell am Ziller, Gerlos, Konigsleiten en Hochkrimml. Het skigebied Fügen-Hochfügen en Kaltenbach/Ski Optimal Hochzillertal bestaat uit 12 dorpen. Je vindt hier plaatsen als Aschau im Zillertal, Uderns, Fugen en Kaltenbach. Er is 91 km aan pistes te ontdekken en er zijn 39 skiliften.

Zillertal Arena Oostenrijk pisteplattegrond

Door de hoogte van dit skigebied (tot 3250 meter) is dit een sneeuwzekere bestemming. De Hintertuxer gletsjer is een van de vijf gletsjers in Tirol. Dit is het enige skigebied waar je het gehele jaar door kunt skiën. De gletsjer is bereikbaar per skibus. Vanwege de lange afdalingen, waaronder een 12 km lange afdaling, is dit ook een ideaal skigebied voor snowboarders. Met de skipas Zillertaler Superskipass kun je in alle skigebieden terecht en zijn de skibussen en de spoorlijn (Zillertalbahn) gratis te gebruiken.

Vind je het leuk om veel landgenoten op de pistes tegen te komen? En je houdt van après-ski in Nederlandse après-skibars? Dan is dit skigebied echt iets voor jou. Mocht je toch minder behoefte hebben aan hossende Nederlanders, kies dan voor Hochkrimml. Daarnaast zijn er ook allerlei activiteiten te beleven in het Zillertal. Denk hierbij aan wandeltochten, schaatsen, rodelen, langlaufen, snowtubing, snowparks, sleeen, (ijs)klimmen en paragliding.

Gerlos

Gerlos ligt centraal in het skigebied Zillertal Arena. Het skidorp ligt vlak onder de Gerlospas die Tirol met het Salzburgerland verbindt. Met twee gondelbanen kun je alle kanten op. Je hebt de mogelijkheid om 429 pistekilometers te skiën. Al jaren komen er veel Nederlanders in Gerlos. Daardoor is dit waarschijnlijk wel het meest vernederlandste skidorp in de Alpen. Voor kinderen heeft dit een groot voordeel. De voertaal is voornamelijk Nederlands op de oefenpiste en in kinderland (in het dorp en op de berg) De kaarsrechte lange hoofdstraat vormt feitelijk het dorp. Vlak daarachter liggen de accommodaties.

Klik op de button voor alle accommodaties

Mayrhofen

Mayrhofen is de grootste stad van het Zillertal, gelegen op 630 meter hoogte. Het skigebied heeft mooie pistes voor kinderen en beginnende skiërs. Maar ook een uitdagende afdaling van 5,5 kilometer voor de ervaren skiërs. Het Zillertal staat bekend als een van de top bestemmingen in de Alpen. Mayrhofen-Hippach ligt in het achterste dal, tussen Ahorn en Penken. Deze zijn beide bereikbaar met de skilift vanuit het dorp. Er is echter geen dalafdaling mogelijk vanuit Penken. Je zult dan ook de Penkenbahn naar beneden moeten nemen. Vanuit Ahorn kun je wel terug skiën tot in het dal.

Klik op de button voor alle accommodaties

Aschau im Zillertal

Dit kleine skidorpje is gelegen op 549 meter hoogte in het Hochzillertal. Tussen de skidorpen Kaltenbach en Zell am Ziller. Door deze goede ligging heb je toegang tot 2 skigebieden: Hochzillertal-Hochfügen en Zillertal Arena. Met de auto, skibus of de Zillertalbahn (trein) zijn beide gebieden bereikbaar. Terug skiën naar het dorp vanaf Hochzillertal is mogelijk. Echter alleen indien de sneeuwcondities goed zijn. En deze afdaling is alleen voor gevorderde skiërs te doen. Een echt centrum vind je niet in Aschau im Zillertal.

Klik op de button voor alle accommodaties