Ski Juwel Alpbachtal Wildschonau

Wildschonau Oostenrijk

Wildschonau ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol en bestaat uit vier authentieke dorpen: Niederau, Oberau, Auffach en Thierbach. Het dal (1000 meter) ligt in de Kitzbüheler Alpen en biedt toegang tot het nieuwe skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschonau. Dit skigebied kent 93 km aan pistes met 45 liften. Er is 26 km blauwe piste, 54 km rode piste en 13 km zwarte piste te ontdekken. De 7 km lange dalafdaling Schatzberg-Auffach is een echte aanrader. Gezinnen met kinderen die van een sportieve uitdaging houden kunnen zich uitleven in het Family Snowpark Schatzberg. Voor elk skiniveau valt er veel skiplezier te beleven in dit funpark.

Pisteplattegrond Wildschonau Oostenrijk wintersport skivakantie luxe

Voor de jongsten is er de kinderweide met sleeplift, Zwergenkinderland en Bobo’s kinderland. Bij de drie verschillende skischolen zijn er lessen te volgen voor elk niveau. Professionele skiërs en snowboarders zullen hun hand niet omdraaien voor de zwarte pistes, buckelpistes en tiefsneeuwafdalingen. Ook de sportieve langlaufers en fervente bergwandelaars kunnen hun hart ophalen in het uitgebreide en prachtige natuurgebied van de Wildschonau. Ook kun je hier rodelen, een tour maken met een paardenkoets en mooie toerskitochten maken.

Niederau

Niederau valt onder de gemeente Wildschönau in Tirol. Dit skidorp is de grootste van de Wildschönau. Het is het eerste dorp in het dal waar ook Auffach en Oberau toe behoren. Dit skidorp ligt op 828 meter hoogte en beschikt over een eigen skigebiedje (24 km piste) Het piste aanbod is beperkt, maar wel veelzijdig. Voor kinderen is dit dorp zeer geschikt. Alle oefenpistes liggen direct bij het dorp. Er is een geweldig Kinderland bij de skischool waar veel Nederlandstalige skileraren les geven. Wil je toegang tot meer pistekilometers, dan neem je de skibus naar Auffach (5 a 10 min.) Je hebt dan toegang tot het skigebied Ski Juwel Wildschonau met 110 kilometers aan pistes.

Klik op de button voor alle accommodaties