Ski Arlberg

Op de grens van de Oostenrijkse deelstaten Vorarlberg en Tirol ligt de regio ‘der Arlberg’ (ook wel Arlbergpas genoemd). Deze Arlbergpas (met een hoogte van 1793 meter) is een belangrijke verkeersverbinding tussen Zwitserland en Oostenrijk. De westelijke en oostelijke helft zijn met elkaar verbonden waardoor het gebied meer dan 300 km aan pistes heeft. Al vele jaren zijn Lech, Zürs, Sankt Christoph en Sankt Anton bekende wintersportplaatsen. Ski Arlberg behoort tot de absolute topskigebieden van de Alpen, waar ook veel internationale skiliefhebbers op af komen. De Koninklijke familie viert al tientallen jaren hun skivakantie in Lech. In Sankt Anton bevindt zich de beroemde après- skibar de “Mooserwirt” boven op de piste. Nergens in Oostenrijk vloeit er meer bier uit de tap dan in de Mooserwirt!

Pisteplattegrond Arlberg Oostenrijk wintersport skivakantie luxe

Lech

Het skigebied van Lech is onderdeel van Ski Arlberg en heeft een directe verbinding met het skigebied van Sankt Anton via de plaats Zürs. Het is een prachtig dorp in een sneeuwzekere omgeving. Het skigebied gaat tot 2811 meter hoogte, heeft 305 km pistes voor elk niveau en is voorzien van 88 moderne kabelbanen en liften. In de winter is dit skioord alleen bereikbaar via de 1774 meter hoge Flexenpass. Lech is de traditionele wintersportbestemming van het Nederlandse koninklijk huis. Ook talloze wereldsterren en nouveau riches verblijven er graag. Het is een authentiek, charmant dorp met exclusive après-ski.

Klik op de button voor alle accommodaties

Sankt Anton

Sankt Anton ligt aan de voet van de Arlbergpas, die Vorarlberg van Tirol scheidt en is gemakkelijk bereikbaar via de Arlbergtunnel. Het skigebied is een van de meest sneeuwzekere gebieden van Oostenrijk. Ski Arlberg gaat tot 2811 meter hoogte en heeft vele kilometers aan piste en off-piste mogelijkheden. 88 moderne kabelbanen en liften bieden toegang tot 305 km pistes voor elk niveau. Ook zijn er snowboard-funparks, carving-gebieden, circuits en gezellige ontmoetingsplaatsen. De Arlberg-card is een high-tech skipas waarmee de toegangspoort handsfree opent. Bovendien is er in Sankt Anton van alles te beleven.

Klik op de button voor alle accommodaties