Ski Arlberg

Ski Arlberg Oostenrijk

Op de grens van de Oostenrijkse deelstaten Vorarlberg en Tirol ligt het skigebied Ski Arlberg. De Arlbergpas, met een hoogte van 1793 meter, is een belangrijke verkeersverbinding tussen Zwitserland en Oostenrijk. De westelijke helft en oostelijke helft van het skigebied zijn met elkaar verbonden en daardoor heb je de beschikking over 306 kilometers aan piste. Je vind hier 132 km blauwe pistes, 123 km rode pistes en 51 km zwarte pistes. Ski Arlberg staat bekend om zijn vele off-piste mogelijkheden en de uitdagende pistes zullen ervaren skiërs tevreden stellen. Je kunt hier ook mooie tochten skiën. Vanwege zijn ligging en het hoogste punt op 2645 meter is dit skigebied zeer sneeuwzeker.

Pisteplattegrond Arlberg Oostenrijk wintersport skivakantie luxe

Al vele jaren zijn Lech, Zürs, Sankt Christoph en Sankt Anton bekende wintersportplaatsen. Ski Arlberg behoort tot de absolute topskigebieden van de Alpen, waar ook veel internationale skiliefhebbers op af komen. De Koninklijke familie viert al tientallen jaren hun skivakantie in Lech. In Sankt Anton vind je de beroemde après-skibar Mooserwirt boven op de piste. Nergens in Oostenrijk vloeit er meer bier uit de tap dan in de Mooserwirt! In Ski Arlberg kun je ook mooie wandeltochten maken, langlaufen, rodelen, het freestyle ski- en snowboard park bedwingen, een tour maken in de paardenkoets, paragliding en curling beoefenen. Daarnaast is er een indoor trampoline park, zwembad, sportcentrum en wellnesscentrum.

Sankt Anton

Sankt Anton ligt aan de voet van de Arlbergpas en is gemakkelijk bereikbaar via de Arlbergtunnel. Het skigebied Ski Arlberg is een van de meest sneeuwzekere gebieden van Oostenrijk. Het skigebied gaat tot 2811 meter hoogte en heeft vele kilometers aan piste en off-piste mogelijkheden. 88 moderne kabelbanen en liften bieden toegang tot 305 kilometer aan pistes voor elk niveau. Ook zijn er snowboard-funparks, carving-gebieden, circuits en gezellige ontmoetingsplaatsen. De Arlberg-card is een high-tech skipas waarmee de toegangspoort handsfree opent. Bovendien is er in dit skidorp van alles te beleven. Een mooi wellnesscentrum, langlaufen, winterwandelen, rodelenschaatsencurling en paragliding.

Klik op de button voor alle accommodaties