Silvretta Arena

Silvretta Arena Ischgl-Samnaun Oostenrijk

Silvretta Arena biedt 239 kilometer aan geprepareerde pistes. Je vindt hier 47 kilometer blauwe piste, 143 kilometer rode piste en 49 kilometer aan zwarte pistes. Het skigebied Silvretta Arena wordt gevormd door Ischgl en het Zwitserse Samnaun (waar je belastingvrij kunt shoppen 😀). Een sneeuwzeker skigebied, met het grootste deel van de pistes boven de 2000 meter. Er zijn veel gevarieerde pistes en ultramoderne skiliften en sneeuwkanonnen. Het hoogste punt, de Greitspitze, ligt op 2872 meter. Je kunt hier skiën van eind november tot begin mei. De beginnerspistes en kinderland liggen op de Idalp, het centrum van het skigebied. Door de uitdagende pistes is dit een zeer leuk skigebied voor gevorderde skiërs en snowboarders. Er zijn weinig vlakke stukken en ook off-piste zijn er voldoende mogelijkheden. In Ischgl vind je het grootste aaneengesloten freestylepark van de Alpen. In het Paznauntal ligt ook het skigebied Silvapark Galtur.

Pistekaart Silvretta Arena Ischgl-Samnaun Oostenrijk

Ischgl

Ischgl is een van oorsprong boeren bergdorpje dat is uitgegroeid in een mondain skidorp. In het autovrije centrum vind je gezellige straatjes rondom de kerk, winkeltjes, restaurants, après-ski bars & nachtclubs. Ischgl staat bekend om zijn uitbundige après-ski en is daardoor ook een zeer populaire bestemming. Echter is Ischgl daardoor ook een drukke bestemming en minder kindvriendelijk. Naast toeristen komen er vaak dagjesmensen uit de omliggende dorpen om te skiën en het levendige centrum te bezoeken. De wachttijden vallen gelukkig erg mee door de 3 moderne gondels die je naar het skigebied Silvretta Arena brengen.

Klik op de button voor alle accommodaties

Galtur

Galtur is een pittoresk skidorpje en een familievriendelijke bestemming. Door de ligging op 1584 meter is dit een sneeuwzekere bestemming. Het skigebied Silvapark Galtur ligt in het Paznauntal, waar ook Ischgl zich bevindt, en biedt 43 pistekilometers: 5 kilometer blauwe pistes, 26 kilometer rode pistes en 12 kilometer aan zwarte pistes. Het skigebied is opgedeeld in 6 gedeeltes, waaronder Siggi Kinderland met oefenpiste & een freeriders gebied. Voor beginners zijn er een beperkt aantal makkelijke pistes. Dit gebied is meer geschikt voor gevorderde skiërs, met diverse rode en zwarte pistes.

Klik op de button voor alle accommodaties