Serfaus Fiss Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis Oostenrijk

Serfaus Fiss Ladis biedt 214 uitstekend geprepareerde pistekilometers voor elk niveau: 47 km blauwe pistes, 123 km rode pistes & 28 km zwarte pistes. Ook vind je hier een 22 kilometer lange langlaufroute. Er zijn 68 moderne liften & transportbanden. Door de hoogte van het skigebied is de sneeuwconditie erg goed en door de zuidelijke ligging zijn er meer dan 2.000 zonuren per jaar. Voor beginners is Serfaus Fiss Ladis een mooi skigebied door de brede blauwe pistes bij Komperdell, Moseralm en rondom Ladis. Voor de gevorderden zijn er steilere afdalingen rondom Lazid en Masnerkopf. De Frommesabfahrt in Fiss is een meer dan 10 kilometer lange afdaling naar Fiss & Ladis. Voor de freeriders zijn er 12 routes met uitstekende poedersneeuw & er zijn 6 funparks met verschillende obstakels als tubes, rails, kickers, boxen en jibs. Zowel voor de beginners als de professionals zijn de funparks toegankelijk.

Pistekaart Serfaus-Fiss-Ladis Oostenrijk

Serfaus Fiss Ladis is meerdere malen bekroond als skigebied voor gezinnen. Voor de kinderen is er uitstekende opvang en skiles. In Serfaus vind je Kinderschneealm en in Ladis/Fiss Berta’s Kinderland. Bij de dalstations zijn er vele skidepots om de skiuitrusting op te bergen. Wil je een leuke activiteit doen na een dag skiën? Probeer de Fisser Flieger, een tokkelbaan over de Moseralm, of Skyswing, waarbij een vrije val wordt gesimuleerd. Daarnaast zijn er ook activiteiten als rodelen, langlaufen, winterwandeltochten & een tocht met de arreslee.

Serfaus

Serfaus is gelegen op een hoogte van 1.427 meter. Dit leuke skidorp heeft een autovrij centrum & een ondergrondse metro (U-Bahn) De metro verbindt de parkeerplaats in het oostelijke deel van het dorp met het dalstation van de kabelbanen in het westen. Er zijn 3 liften: de Sunliner richting Fiss & de Alpkopf en Komperdell naar Serfaus. Vakantiegangers mogen op de dag van aankomst naar hun accommodatie rijden, maar tijdens de vakantie is het gebruik van de auto niet toegestaan. De hotels en appartementen zijn gebouwd in traditionele Oostenrijkse stijl. Serfaus is een zeer kindvriendelijk skidorp met groot kinderland in Komperdell, waar een speciale gondel de kinderen naartoe brengt. De kinderen leren skiën in Murmlipark of de Kinderschneealm.

Klik op de button voor alle accommodaties

Ladis

Ladis heeft een mooie oude dorpskern en je vindt hier nog eeuwenoude boerderijen. In de hoofdstraat vind je diverse leuke restaurants en enkele bars. Gelegen op een hoogte van 1.192 meter staat Ladis bekend om zijn geneeskrachtige koolzuur- en zwavelbronnen & de burcht Laudeck, die staat op een rots uit leisteen. Ook heeft dit skidorp een indrukwekkende geschiedenis. Dit is een rustig dorp en een leuke bestemming voor gezinnen en families. Er zijn mooie oefenpistes voor de kinderen. Ook in Berta’s Kinderland (gedeeld met Fiss) zullen de kinderen zich prima vermaken. Berta’s Kinderland is met de gondel te bereiken. Ladis ligt aan de rand van het skigebied. Vanuit het naastgelegen Fiss, welke snel bereikbaar is, kun je alle kanten op in Serfaus Fiss Ladis.

Klik op de button voor alle accommodaties